ΠολιτισμόςΑρχείο

13 ομάδες, 161 άτομα και 3 τραγουδιστές στην σκηνή του Τριανόν

Το Σωματείο: «Οι φίλοι του θεάτρου στο Ναύπλιο-Θεατροδρόμιο» ευχαριστεί τις 13 ομάδες, τα 161 άτομα με τους εμψυχωτές τους και τους 3 τραγουδιστές, που πέρασαν από τη σκηνή της αίθουσας Τριανόν, Ναύπλιο τις μέρες Παρασκευή 27, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, λαμβάνοντας μέρος στα «Δραματοποιημένα Παραδοσιακά Παραμύθια».

Η εκδήλωση με συνδιοργανωτή το Δήμο Ναυπλιέων-ΔΟΠΠΑΤ είναι μέρος του 1ου Ετήσιου Φεστιβάλ Αφήγησης «Η δύναμη της αφήγησης μέσα από παραμύθια και βιογραφικές ιστορίες» που υλοποιείται από το Θεατροδρόμιο.
 

Οι ομάδες Αερόστατο, Πεμπτοφατσούλες, Χείλια..λένε..παραμύθια, τα Θαλασσάκια, το Παραμυθολόι, Ομπρέλα κάτω από τον ήλιο, τα Ξωτικά, Παραμυθοφαγάδες, Ξωτικοπαρέα, ΕΦΗΒ ‘ arte, Μαγικοί Αυλοί, Ονειροθηρευτές, Κάργες, αποτελούμενες άλλες από μαθητές Δημοτικού (2ο, 5ο Ναυπλίου), άλλες από μαθητές Γυμνασίου (Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, Νέο Σχολείο), άλλες από μαθητές Λυκείου (1ο Λύκειο Ναυπλίου), από ενήλικες, από επαγγελματίες, από πειραματικές σκηνές, από Ναύπλιο, Κρανίδι, Νεμέα, Αθήνα, παρουσίασαν τις εξαιρετικές δουλειές τους σε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών.
 

Αν σκεφτούμε το πάθος των ομάδων για αφήγηση, τα ευχαριστημένα χαμόγελα απόλαυσης των θεατών, την αλληλεπίδραση ομάδων – θεατών, την αμεσότητα του προφορικού λόγου, τη δύναμη της εικόνας, τη αισθητική διάσταση της μουσικής, η εκδήλωση έφτασε στα ψηλότερα επίπεδα ποιότητας.
 

Η αφήγηση καλά κρατεί.
Οι άνθρωποι είμαστε πολύτιμοι
μόνο γιατί συμμετέχουμε.
 
Το θεατροδρόμιο ευχαριστεί επίσης τον ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων, τους θεατές, τους χορηγούς, την υποστήριξη στον ήχο και το φως.