ΚοινωνίαΑρχείο

Αποπαίδι για τους εκπαιδευτικούς η Ερμιονίδα

Αλλαγές στην μοριοδότηση ζητούν εκπαιδευτικοί από την Αργολίδα λόγω των χιλιομετρικών αποστάσεων προς Ερμιονίδα και Λυγουριό.

Όπως σημειώνουν σε ψήφισμά τους προς την ΠΥΣΔΕ Αργολίδας:

«Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Αργολίδας τον Οκτώβριο 2015, προτάθηκε η αύξηση της μοριοδότησης των σχολείων της πρώην Γ’ Αργολίδας κατά 1 μόριο (από 5 σε 6). Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι επισήμως πλέον το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ζήτησε από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να εισηγηθούν αλλαγές στη μοριοδότηση των Σχολικών Μονάδων, προβαίνουμε στην επαναδιατύπωση του αιτήματος και ζητούμε να συσχετισθεί η αύξηση της περιοχής της Ερμιονίδας στο +3 από το Ασκληπιείο, αντί του σημερινού +1. Δηλαδή, αν η περιοχή του Ασκληπιείου εξακολουθήσει να μοριοδοτείται με 4 μόρια, η Ερμιονίδα να μοριοδοτηθεί με 7 μόρια.

Επιχειρηματολογούμε για αυτό με τα εξής επιχειρήματα:
1. Με ποια λογική μοριοδοτείται με 4 μόρια το Ασκληπιείο, το οποίο απέχει πλέον 20 λεπτά από το Ναύπλιο και η Ερμιονίδα με μόλις 1 μόριο επιπλέον, ενώ το Κρανίδι απέχει 50 km από το Λυγουριό και η Ερμιόνη 57;

2. Εκτός από την απόσταση, είναι κοινό μυστικό ότι ο δρόμος μετά το Λυγουριό παρουσιάζει πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Αφού διακινδυνεύουμε τη ζωή μας, ας υπάρχει τουλάχιστον ένα κίνητρο, να βρεθούμε γρηγορότερα πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας μας. Ας ληφθεί υπόψη και η τεράστια ευθύνη όσων από εμάς μεταφέρουν και άλλους συναδέλφους.

3. Με την αύξηση της μοριοδότησης που προτείνουμε, θα καταστεί η περιοχή αυτή ελκυστική στους εκπαιδευτικούς, ενώ, όπως είναι γνωστό τοις πάσι, ως σήμερα, αποτελεί «αποπαίδι» και όσοι υπηρετούν στην περιοχή αυτή θεωρούνται «άτυχοι».

4. Ας ληφθεί υπόψη ότι η περιοχή της Ερμιονίδας απέχει περί τα 100 km από τους αυτοκινητοδρόμους Α7 και Α8.

5. Λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι πλέον αδύνατον για οποιοδήποτε εκπαιδευτικό που υπηρετεί με ή χωρίς τη θέλησή του στην περιοχή να κατοικήσει μόνιμα στον τόπο εργασίας του, καθώς δεν είναι εφικτή η συντήρηση δύο οικιών, μιας στον τόπο μόνιμης κατοικίας και μιας στον τόπο εργασίας.

Ευελπιστούμε πως θα τύχει ευήκοων ώτων το αίτημά μας. Προκαταβολικά σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την προσοχή σας».