ΕκδηλώσειςΑρχείο

Οι μαθητές μας «ονειρεύονται» και δημιουργούν

Την Κυριακή στις 12 Φεβρουαρίου στις 11.30΄ τιμούμε τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ και του 1ου Ε.Κ Άργους και καλούμε «μια δυνατή ομάδα νέων» να παρουσιάσει στο Φουγάρο τα τρία βραβευμένα ντοκιμαντέρ της από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας.

Το Φουγάρο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Δήμο Ναυπλιέων, το Δήμο Άργους – Μυκηνών υποδέχεται τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ και του 1ου Ε.Κ Άργους. Είναι μια τιμητική μέρα για τους μαθητές και για το ντοκιμαντέρ. Είναι μια μέρα χαράς, γιατί θα απολαύσουμε όλοι μαζί τους μαθητές και τα τρία ντοκιμαντέρ τους που βραβεύθηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Είναι μια εκδήλωση που προβάλλει τη δημιουργικότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών καθώς και ένα νέο ρόλο του σχολείου.
 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν:

  • Τάσσος Χειβιδόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας
  • Δημήτρης Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλίου
  • Δημήτρης Καμπόσος, Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών
  • Γιάννης Γαληνός, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Εκπρόσωποι του Υπουργείου

 
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με εισήγησή τους:

  • ο Νίκος Καβουκίδης, Πρόεδρος Φεστιβάλ Ολυμπίας με θέμα «η δύναμη του ντοκουμέντου» (Η εισήγησή του θα στηριχθεί στο ντοκιμαντέρ του ιδίου «Μνήμες φυλακών Ακροναυπλίας»)*
  • ο Νίκος Θεοδοσίου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Camera Zizanio με θέμα «δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ»
  • ο Νίκος Τσιπιανίτης, Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Άργους με θέμα «Σχολικές δραστηριότητες του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ Άργους»
  • ο Νίκος Πιστεύος, Διευθυντής του 1ου Ε.Κ Άργους με θέμα «η κάμερα στα χέρια των παιδιών»
  • ο Γιάννης Γιατράκος, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας με θέμα «Συμμετέχω, Δρω και αλλάζω το Σχολικό περιβάλλον»

 
Συντονίζει ο Γιάννης Λεοντάρης, Σκηνοθέτης και Αναπληρωτής Καθηγητής Παν/μίου.

Επίσης θα μιλήσουν οι ίδιοι οι μαθητές για να περιγράψουν την εμπειρία τους τόσο από τη δημιουργία των ντοκιμαντέρ όσο και από τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio, αφιερωμένης στους νέους, όπου διαγωνίστηκαν πάνω από 266 μικρά φιλμ που δημιούργησαν μαθητές σχολείων της Ευρώπης και μεταξύ αυτών και οι μαθητές τους 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ Άργους.

«Οι μαθητές μας ονειρεύονται και δημιουργούν ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ»
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 11.30 πμ
Φουγάρο | Ασκληπιού 98, Ναύπλιο
Πληροφορίες: 27520 47380 & info@fougaro-library.gr
Οργάνωση:  Φουγάρο

Ο Νίκος Καβουκίδης και ο Νίκος Θεοδοσίου θα απονείμουν τιμητικά αναμνηστικά διπλώματα στους βραβευθέντες μαθητές.

Τέλος θα προβληθούν τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ:

  • «Το χρέος», αφιερωμένο στους πρόσφυγες
  • «Μαμά μην κλαίς, θα τα λέμε στο Skype(Dont cry mom, well talk on Skypeαφιερωμένο στους Έλληνες που φεύγουν στο εξωτερικό
  • «Η Ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας …. από την πλευρά του λύκου», το γνωστό παραμύθι από την οπτική του λύκου

 
* Διευκρινιστικά, ο κ. Καβουκίδης θα στηρίξει την εισήγησή του στο ντοκιμαντέρ, «Μνήμες φυλακών Ακροναυπλίας». Είναι η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ που μόλις δημιούργησε ο κ. Καβουκίδης προκειμένου να το προβάλει στον τόπο του, στο Ναύπλιο. Ανέσυρε πολύτιμο υλικό από τα αρχεία του, λήψεις και τις συνεντεύξεις που είχε κάνει ο ίδιος, πριν γκρεμιστούν οι φυλακές της Ακροναυπλίας. Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι μεγάλης αξίας για την ιστορία και εξέλιξη του τόπου και για την ιστορική, κοινωνική μας συνείδηση.