ΚοινωνίαΑρχείο

Καλά κρατούν τα κενά στα νηπιαγωγεία της Αργολίδας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας καταγγέλει την κρατική αδιαφορία ως προς την κάλυψη των κενών στα νηπιαγωγεία της Αργολίδας με αποτέλεσμα να κλείνουν ολοήμερα τμήματα γιατί μετακινείται το προσωπικό για να καλύψει τα κενά που προκύπτουν από αντίστοιχα πρωινά.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση: «Το  Δ.Σ.  του Συλλόγου  μας στην συνεδρίαση της 24ης-01-2017 συζήτησε εκτός των  άλλων θεμάτων που  σας κοινοποιήσαμε με την  εγκύκλιο 6  της 5ης Φεβρουαρίου 2017 και το θέμα των μετακινήσεων νηπιαγωγών από ολοήμερα τμήματα νηπιαγωγείων- που αναστέλλεται προσωρινά η  λειτουργία τους- σε πρωινά τμήματα νηπιαγωγείων, στη θέση συναδέλφων νηπιαγωγών που απουσιάζουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα για λόγους υγείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη πολύ πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων κάνει παρεμβάσεις, με τον Πρόεδρό του, στο Διευθυντή Α/θμιας Εκπ/σης επισημαίνοντάς του τόσο το  ζήτημα της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι συναδέλφισσες που μετακινούνται όσο πολύ περισσότερο και την επιβάρυνση της παιδαγωγικής ατμόσφαιρας που βιώνουν οι μαθητές των ολοήμερων τμημάτων που κλείνουν κατά διαστήματα.

Με αφορμή την ανακοίνωση διαμαρτυρίας ομάδας συναδελφισσών και την συνάντηση χτες το μεσημέρι στα γραφεία της Α/θμιας Αργολίδας με τον αναπληρωτή Δ/ντή Α/θμιας Αργολιδας Κωτσόπουλο Πέτρο, που του  θέσαμε τις διαστάσεις του προβλήματος έχουμε να πούμε τα εξής.

Από τα έγγραφα που πήραμε από την Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Αργολίδας διαπιστώσαμε ότι η Περιφερειακή Διοίκηση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης στην Τρίπολη είχε και έχει πλήρη γνώση  των  κενών που  έχουν προκύψει στο νομό μας σε  νηπιαγωγούς και δασκάλους. Δεν έχει όμως κάνει σχεδόν τίποτε για να καλύψει τα κενά αυτά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει την αδιαφορία αυτή της Περιφερειακής Διοίκησης  Πελοποννήσου και ζητάει την άμεση κάλυψη όλων των κενών των σχολικών μονάδων στο νομό μας».