ΚοινωνίαΑρχείο

Η γραφειοκρατία καθυστερεί τους λαχανόκηπους

Στο τελευταίο στάδιο έχει φθάσει πλέον το αίτημα της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη δημιουργία δημοτικών λαχανόκηπων στο Ναύπλιο.

Όπως μας ενημερώνει η ομάδα πολιτών που έχει καταθέσει το αίτημα πλέον απομένει η οριστικοποίηση της απόφασης από το Δημοτικό συμβούλιο. Για να γίνει αυτό απαιτείται να επιλεγούν τα κατάλληλα κτήματα από το κτηματολόγιο του Δήμου. Σαν πρωτοβουλία κατατέθηκε ήδη από τις 17/1/17 με την αρχή του νέου χρόνου αίτηση προς το αρμόδιο γραφείο του Δήμου προκειμένου να δοθεί το κτηματολόγιο και εν συνεχεία να τεθεί υπό ανοιχτή συζήτηση ούτως ώστε να αποφασιστεί ανοιχτά και δημοκρατικά ποιές θα είναι οι προτάσεις για την πραγματοποίηση των δημοτικών λαχανόκηπων.

Ωστόσο το αρμόδιο γραφείο ενημέρωσε την ομάδα ότι πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολύ προσεκτική δουλειά. Δεδομένου ότι το κτηματολόγιο του Δήμου είναι ήδη έτοιμο και η πρόσβαση σε αυτό από υπηρεσία του Δήμου είναι κατά τη γνώμη μας απλώς ζήτημα πατήματος ενός κουμπιού οι ενδιαφερόμενοι θέτουν ανοιχτά ζήτημα της κωλυσιεργίας προς προβληματισμό από όλους τους ενδιαφερόμενους, ιδιαίτερα σε μια εποχή μεγάλης ανεργίας και οικονομικής ανέχειας.