ΕκδηλώσειςΑρχείο

Ξεκινούν οι Ομάδες Προφορικής Ιστορίας Ναυπλίου

To Σωματείο Θεατροδρόμιο Ναυπλίου  στα πλαίσια του 1ου Ετήσιου Φεστιβάλ Αφήγησης και η Δημόσια  Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», συνδιοργανώνουν σεμινάριο Δημιουργίας Ομάδων Προφορικής Ιστορίας (ΟΠΙ). 

Χώρος σεμιναρίου: Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης».

Χρόνος σεμιναρίου: 

  • Σάββατο 4/3/2017 ώρες 10.00πμ – 1.00μμ και 4.00μμ-7.00μμ
  • Σάββατο 18/3/2017 ώρες 10.00πμ – 1.00μμ και 5.00μμ-8.00μμ
  • Κυριακή 19/3/2017 ώρες 10.00πμ – 1.00μμ και 5.00μμ-8.00μμ

 
Μια ΟΠΙ (Ομάδα Προφορικής Ιστορίας) συνήθως ξεκινάει από έναν μικρό πυρήνα ανθρώπων που θέλει να διατηρήσει τη μνήμη μιας περιοχής ή ενός σημαντικού γεγονότος ή και τα δυο. Για να φτιαχτεί η ομάδα που θα συλλέξει τις προφορικές μαρτυρίες είναι απαραίτητο να οργανωθεί ένα σεμινάριο, ώστε να εκπαιδευτούν τα μέλη στην τεχνική της συνέντευξης, που αποτελεί το βασικό εργαλείο της προφορικής ιστορίας, αλλά και να αποκτήσουν κάποιες γενικές γνώσεις για το τι είναι η προφορική ιστορία.

Στο Σεμινάριο θα διδάξει η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη τις βασικές αρχές και τη μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας και της συνέντευξης, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Ο τοπογράφος μηχανικός ΤΕ, υπάλληλος Υπουργείου Πολιτισμού  Μπάμπης Αντωνιάδης θα μας ξεναγήσει στη διαχρονική πορεία της πόλης του Ναυπλίου.

Απώτερος σκοπός της ΟΠΙ είναι οι συνεντεύξεις της να αποτελέσουν υλικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Λεπτομέρειες για τη Δημιουργία Ομάδων θα βρείτε στη διεύθυνση: oralhistorygroups.gr/oralhistoryguide

Όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το Σεμινάριο παρακαλείται να δηλώσει συμμετοχή στέλνοντας το ονοματεπώνυμό του, την ηλεκτρονική του διεύθυνση και το τηλέφωνό του (αν θέλει) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σωματείου: [email protected].