ΠολιτικήΑρχείο

Πανηγύρια Καμπόσου και Γκιόλα για το Βυζαντινό Μουσείο του Άργους

Πολιτικά οφέλη επιχειρούν να αποκομίσουν ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών με αφορμή το αυριανό άνοιγμα του Βυζαντινού Μουσείου Αργολίδας που στεγάζεται στους στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος και αποτελεί το μοναδικό Βυζαντινό Μουσείο της Κεντρικής και Βόρειας Πελοποννήσου.

Με δελτία τύπου αμφότεροι «πανηγυρίζουν» για την ευχάριστη εξέλιξη που καθυστέρησε αρκετά είναι η αλήθεια αφού το μουσείο ενώ ήταν εδώ και αρκετό καιρό έτοιμο δεν λειτουργούσε λόγω έλλειψης προσωπικού. Όμως οι φωνές των δημοτών και οι πιέσεις που ασκήθηκαν από τον Δήμο τελικά έπιασαν τόπο.  

Ο Δημήτρης Καμπόσος υπενθυμίζει τις ενέργειες που έκανε ώστε να λειτουργήσει το μουσείο, έχοντας μοντάρει και σχετικό βίντεο. 

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών: «Οι προσπάθειες του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου για την λειτουργία του Βυζαντινού Μουσείου Άργους  το οποίο στεγάζεται στους Στρατώνες Καποδίστρια, απέδωσαν καρπούς και το μοναδικό βυζαντινό Μουσείο στην Πελοπόννησο ανοίγει αύριο Πέμπτη τις πύλες του για το κοινό. Για άλλη μια  φορά ο Δήμαρχος «πίεσε» προς όλες τις κατευθύνσεις και πέτυχε να λειτουργήσει το Βυζαντινό Μουσείο μετά από ενάμιση χρόνο από την ολοκλήρωση των εργασιών».

Απο την πλευρά του ο Γιάννης Γκιόλας με ένα μακροσκελές κείμενο που πάνω κάτω αναπαράγει τα όσα αναφέρονται ΕΔΩ, μας ενημερώνει για την λειτουργία του μουσείου εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του γι’ αυτή την εξέλιξη.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Γκιόλας, το Βυζαντινό Μουσείο Άργους θα αποτελέσει ένα ακόμη «μοχλό» ανάπτυξης για την πόλη-και την ευρύτερη περιοχή- καθώς αφ ενός μεν το κοινό θα έρθει πιο κοντά στους πολιτιστικούς θησαυρούς της Αργολίδας και αφ ετέρου  αξιοποιείται τμήμα των ιστορικών Στρατώνων Καποδίστρια.

«Είναι αυτονόητη η σημασία ενός τέτοιου μουσείου για το Άργος και την Αργολίδα ολόκληρη  καθώς   οι κάτοικοι  αλλά και οι επισκέπτες του νομού θα γνωρίσουν  σημαντικά εκθέματα  που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.  Ειδικότερα για την πόλη του Άργους η λειτουργία του Βυζαντινού Μουσείου θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος που  είναι αναγκαίο για την τοπική οικονομία» επισήμανε ο βουλευτής.