ΠολιτισμόςΑρχείο

«Η Ιστορία του Αλέξη» στις Φυλακές Τίρυνθας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Εφαρμογές της δραματικής τέχνης στην εκπαίδευση ενήλικων-ευπαθών ομάδων: Κλείνοντας την πόρτα στο παρελθόν, ανοίγοντας  το παράθυρο στο μέλλον. Μια έρευνα δράσης με την ομάδα τροφίμων των Αγροτικών Φυλακών  Τίρυνθας» η θεατρική παράσταση με τίτλο «Η ιστορία του Αλέξη».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αγροτικής φυλακής Τίρυνθας την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου κου Μαργαρίτη, της Διεύθυνσης των φυλακών, της Κοινωνικής Υπηρεσίας,  και των κρατουμένων της φυλακής.
 

Η παράσταση αποτέλεσε το καλλιτεχνικό δημιούργημα της ομάδας η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος με υπεύθυνη την εμψυχώτρια και  μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος θεατρικών Σπουδών Βαλεντίνα Μιχαήλ. Πρόκειται για αυτοσχεδιαστικό δρώμενο το οποίο δημιούργησαν οι ίδιοι οι κρατούμενοι κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων συναντήσεων του ερευνητικού προγράμματος. Η ομάδα εργάστηκε με ζήλο και υπευθυνότητα και παρουσίασε στους θεατές ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Ευχαριστίες από τους δημιουργούς του project προς τη διευθύντρια των Αγροτικών φυλακών Τίρυνθας Ευαγγελία Κατερίνη για την συμπαράσταση της  στη πραγματοποίηση του προγράμματος και της παράστασης. Επίσης ευχαριστούν την κοινωνική λειτουργό των φυλακών κυρία Έφη Γεραμάνη για όλη της τη βοήθεια, καθώς και την υπεύθυνη καθηγήτρια του ερευνητικού προγράμματος Άλκηστις Κοντογιάννη και τη συνεργάτιδα του προγράμματος Έφη Παππά.