ΕκδηλώσειςΑρχείο

Μια παρέα παιδιών ενώνει και την Αργολίδα!

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών και το 1ο σύστημα Προσκόπων Άργους, σε συνεργασία με το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Αργολίδας Autovision διοργανώνουν την δράση “Let’s do it Greece” με σκοπό τον καθαρισμό της παραλίας Τημενίου στη Νέα Κιο Τη Κυριακή 2 Απριλίου και ώρα 10:00 με τόπο συγκέντρωσης: στις Βάρκες στο Πάρκινγκ.

Στόχος μας είναι να δείξουμε στα παιδιά μας πόσο μεγάλη σημασία έχει να διατηρούμε την καλή εικόνα της περιοχής στην οποία μένουμε, δείχνοντας έτσι την αγάπη μας για αυτήν.

Το Μεγάλο μας όνειρο, στις 2 Απριλίου όλη η Ελλάδα μια μεγάλη εθελοντική οικογένεια!

Το 2012, μια παρέα φίλων οραματίστηκε να ενώσει ολόκληρη τη χώρα με ένα φιλόδοξο όραμα για το περιβάλλον. Στο πέρασμα των τελευταίων 5 χρόνων, χιλιάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε ένα ετήσιο ραντεβού με το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η εθελοντική εκστρατεία Let’s Do It Greece, που φέτος έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Στόχος, οι χιλιάδες πολίτες που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούμε σε ολόκληρη τη χώρα, ομορφαίνοντας 1.500 σημεία μέσα σε 1 μέρα! και να διαδώσουμε το μήνυμα εθελοντισμού και της συνεργασίας στην ελληνική κοινωνία, θεωρώντας πως μπορούμε να δημιουργήσουμε δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των πολιτών.

Στα μάτια μας, το Let’s do it Greece είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε την ελληνική κοινωνία εμπνέοντας χιλιάδες πολίτες και ενισχύοντας την κουλτούρα του εθελοντισμού στην Ελλάδα. Μέσα από την κοινή μας προσπάθεια επιθυμούμε να χτίζουμε δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα σε όλους μας, ως ενεργοί πολίτες που βοηθάμε ο ένας τον άλλο και όλη την κοινωνία ταυτόχρονα, και αυτό να λειτουργεί πολλαπλασιαστικά σε όλη την Ελλάδα.
 

Αν έπρεπε κανείς να αποδώσει το πνεύμα και τη φιλοσοφία του Let’s do it Greece με μία εικόνα, τότε αυτή θα ήταν ένα τεράστιο μωσαϊκό προσώπων, όλων εκείνων των ανθρώπων χάρη στους οποίους η προσπάθεια αυτή γίνεται πραγματικότητα.

Το Let’s do it Greece αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκστρατείες εθελοντισμού στην Ελλάδα. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι ο συντονισμός της πραγματοποιείται αποκλειστικά από εθελοντές, οι οποίοι απαρτίζουν την Κεντρική Οργανωτική Ομάδα.

Η συμμετοχή εκτός Σχολείων Γυμνασίων και Φορέων που έχουν δηλώσει συμμετοχή  είναι ελεύθερη για όσους είναι ευαισθητοποιημένοι με το περιβάλλον και την εθελοντική δράση.