ΠολιτικήΑρχείο

Στα μαρτυρικά Καλάβρυτα ο Ανδριανός

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός συμμετείχε σήμερα, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Καλαβρύτων.
 

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εδώ στα μαρτυρικά Καλάβρυτα, στη πρώτη πόλη της Ελλάδας που απελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό στις 21 Μαρτίου του 1821, γεννήθηκε η σπίθα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Σ’ αυτόν εδώ τον τόπο, οι εξεγερμένοι Έλληνες διακήρυξαν με τον πλέον ηχηρό και αποφασιστικό τρόπο τη βούλησή τους να αποκαταστήσουν την ελευθερία του Γένους.

Ιδιαίτερα στην τρέχουσα συγκυρία της κρίσης, επέτειοι όπως αυτή αποκτούν ξεχωριστό συμβολισμό και περιεχόμενο. Μπορεί οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε οι Έλληνες σήμερα – ο τερματισμός της δημοσιονομικής περιπέτειας, η επιστροφή στην ανάπτυξη και την προκοπή, η επούλωση των πληγών της κρίσης στην κοινωνία μας, η διασφάλιση προοπτικής για τους νέους ανθρώπους – να είναι διαφορετικής φύσης. Όμως οι αρχές, οι αξίες και τα ιδανικά που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους δεν αλλάζουν: είναι η ομόνοια, η σοβαρότητα, η αυτοπεποίθηση, η εθνικά υπεύθυνη στάση που δεν θυσιάζει το συλλογικό καλό στο βωμό επιμέρους σκοπιμοτήτων.
 

Υπ’ αυτή την έννοια, η επιστροφή στη μελέτη της Ιστορίας, η μνήμη και η τιμή σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τη δική μας ελευθερία, λειτουργεί διπλά. Αφενός, ως υπόμνηση του ότι ο Ελληνισμός, έχοντας διέλθει ιστορικά διά πυρός και σιδήρου, μπορεί και θα τα καταφέρει να ξεπεράσει και τη σημερινή κρίση. Και αφετέρου, βεβαίως, ότι προϋπόθεση για κάθε θετικό αποτέλεσμα είναι σταθερά η ομοψυχία μεταξύ των Ελλήνων, που πετυχαίνουμε θριάμβους όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τα μεγάλα και τα σημαντικά, και ζούμε τραγωδίες όταν αφήνουμε τα δευτερεύοντα και τα επουσιώδη να εμφιλοχωρήσουν ανάμεσά μας.

Είναι λοιπόν χρέος μας, να κρατούμε άσβεστη τη μνήμη των ηρώων προγόνων μας που κατέκτησαν για μας την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Και η καλύτερη, η πιο αρμόζουσα απόδοση τιμής σ’ αυτούς, είναι να συνεχίσουμε έμπρακτα και αποτελεσματικά τη δική τους προσπάθεια για την Ελλάδα και τους Έλληνες”.