ΚοινωνίαΑρχείο

Το μπαλάκι στην πολιτεία για το τραίνο

Αναμενόμενη ήταν η απάντηση του ΟΣΕ στο αίτημα για την ενδεχόμενη επαναλειτουργία του τραίνου στο τμήμα Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο κατά την σημερινή σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ, στην οποία συμμετείχαν μέλη από την τοπική πρωτοβουλία, το προεδρείο του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου και η διοίκηση του ΟΣΕ. 

Οι υπεύθυνοι του Οργανισμού δηλώνουν πως είναι εφικτή η ανάταξη της γραμμής, δηλαδή είναι έτοιμος ο ΟΣΕ να αντεπεξέλθει, εφόσον υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση / πρόσκληση από την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών. 
 

Χωρίς ουσία η απάντηση του ΟΣΕ, συνεπώς αυτό που τώρα ζητούν τα μέλη της Πρωτοβουλίας για την Επαναλειτουργία του Τραίνου στην Αργολίδα είναι μία νέα πολιτική απόφαση που μετά από 7 και πλέον χρόνια θα επαναφέρει το τραίνο στις ράγες. Προς αυτή την κατεύθυνση προσεχώς θα γίνουν συναντήσεις με στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται και εκδήλωση τον Απρίλιο στο Ναύπλιο, με στόχο να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τα οφέλη του τραίνου.

Είναι έτοιμη η πολιτεία να πάρει μία τέτοια απόφαση στην παρούσα φάση ή θα πετάξει με τη σειρά της το μπαλάκι στους Ιταλούς;