ΚοινωνίαΑρχείο

Λιθοξόοι χωρίς μοριοδότηση στην Επίδαυρο

Την εισαγωγή ως μοριοδοτούμενης της ειδικότητας του τεχνική λιθοξόου-λιθοχαράκτη του ΔΙΕΚ (τ.ΣΕΚ) Επιδαύρου στον κατάλογο πτυχίων στις προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κ. Γαβρόγλου, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Ε. Αχτσιόγλου, με αφορμή το αίτημα των σπουδαστών στην ειδικότητα αυτή και των αγωνιών τους για τη μοριοδότηση των πτυχίων τους.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
«Κύριοι Υπουργοί,
με την υπ’ αριθμ ΚΙ/9068 (ΦΕΚ Β’ 97/23.01.2017) απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έγινε η μετατροπή της Δημόσιας Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιδαύρου σε ΔΙΕΚ ενηλίκων αποφοίτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων με τη χαρακτηριστική επωνυμία «Δ.Ι.Ε.Κ. Επιδαύρου Ε.Κ.Ο.».

Το ΔΙΕΚ Επιδαύρου λειτουργεί ως Δημόσια Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Τοπικό Διαμέρισμα Αγίου Δημητρίου Αργολίδας από τον Ιανουάριο του 2015, βάσει της υπ΄ αριθμ. 10630/17.09.2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 2599/15.10.2013), και οι τωρινοί απόφοιτοι είναι οι πρώτοι που παίρνουν από τη σχολή αυτή Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. 

Ειδικότερα, για την ειδικότητα του τεχνίτη λιθοξόου-λιθοχαράκτη οι σπουδαστές ζητούν να περιληφθεί το πτυχίο τεχνίτη λιθοξόου-λιθοχαράκτη της ΣΕΚ Επιδαύρου στον κατάλογο των πτυχίων, των οποίων η κτήση μοριοδοτείται, στις προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού μαρμαροτεχνιτών-λιθοξόων και συναφών ειδικοτήτων όπως η ειδικότητα ΔΕ Μαρμαροτεχνιτών (Τήνου).

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε να προχωρήσετε σε ενέργειες,  προκειμένου να περιληφθεί το συγκεκριμένο πτυχίο και ειδικότητα στις επόμενες προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού σε όλους τους πιθανούς φορείς εργασίας;»