ΚοινωνίαΑρχείο

Καμπάνα 8 εκατ. ευρώ για τα σκουπίδια…

Μπορεί με την χθεσινή ψήφιση του προϋπολογισμού για το έτος 2017 να εξασφαλίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά πάνω από το κεφάλι του ΦΟΔΣΑ αιωρούνται πρόστιμα που μπορεί να αγγίξουν τα 8 εκατομμύρια ευρώ!

Στόχος του Φορέα είναι να κλείσει τις παράνομες χωματερές και να τις αποκαταστήσει εγκαίρως μήπως και καταφέρει να γλιτώσει τις καμπάνες που έρχονται. Εάν δεν επιτευχθεί αυτό τότε το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο.

Ήδη οι δύο μεγαλύτεροι Δήμοι της Αργολίδας δεν ξέρουν τι να κάνουν με τον μεγάλο όγκο των σκουπιδιών που παράγουν, με την πρόσφατη πυρκαγιά στο Νταμάρι Ναυπλίου και την έντονη κινητικότητα στην χωματερή της Καραθώνας, να μαρτυρούν το μέγεθος του προβλήματος που καλούνται να συμμαζέψουν οι δύο Δήμοι (το Άργος ήδη προχωρά την προσωρινή διαχείριση), με τον Δήμο Ναυπλιέων να προβληματίζεται περισσότερο λόγω και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Σε ότι αφορά την ετήσια εισφορά που καλούνται να πληρώσουν οι Δήμοι στον ΦΟΔΣΑ, μέσω της οποίας ο φορέας πρόκειται να εισπράξει 144.279,95 ευρώ, τα ποσά έχουν όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:
 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΜΕ ΝΔ ΛΟΓΩ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ