ΨυχαγωγίαΑρχείο

Η Παλαιά Επίδαυρος ροκάρει με Pink Floyd! (Vid)

Η Παλαιά Επίδαυρος είναι χτισμένη γύρω από τον στενό όρμο που αποτελεί το λιμάνι της, στον οποίο καταλήγει μία μικρή πεδιάδα που καλύπτεται από πορτοκαλιές. 

Το χωριό που είναι αλλιώς γνωστό ως Αρχαία Επίδαυρος είναι διάσπαρτο από αρχαιότητες καθώς στον χώρο του σύγχρονου χωριού βρισκόταν η πόλη της Αρχαίας Επιδαύρου. Από την αρχαία πόλη της Επιδαύρου σήμερα σώζεται το Μικρό αρχαίο θέατρο Επιδαύρου το οποίο βρίσκεται στην χερσόνησο Νησί. Το θέατρο είναι αφιερωμένο στον θεό Διόνυσο και σύμφωνα με τις επιγραφές εκτιμάται ότι κατασκευάσθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ.

Δίπλα από το θέατρο και στον θαλάσσιο χώρο γύρω από το Νησί βρίσκονται ερείπια της αρχαίας πόλης ενώ στην κορυφή της χερσονήσου και στον προαύλιο χώρο της Παναγίτσας είναι εμφανή τα ερείπια από το κάστρο της αρχαίας πόλης. Ακριβώς απέναντι από το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου βρίσκεται μυκηναϊκό νεκροταφείο με επτά θολωτούς τάφους ενώ σε μικρή απόσταση από αυτό, και με πρόσβαση από μονοπάτι που συνδέεται με την επαρχιακή οδό Κορίνθου-Θεάτρου, μπορεί κανείς να δει τα ερείπια του Αρχαίου Ναού της Αρτέμιδας.

Από το Μικρό Αρχαίο Θέατρο έχουν παρελάσει μεγάλα ονόματα της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής στα πλαίσια του Φεστιβάλ Επιδαύρου ενώ παράλληλα διοργανώνεται έκθεση Αγροτουρισμού στο λιμάνι με προϊόντα της Αργολικής Γης.

Υπό τους ήχους του κλασικού Breathe των Pink Floyd το παρακάτω drone video: