ΚοινωνίαΑρχείο

Λύνει το πρόβλημα των σκουπιδιών το Άργος

Πολύ σύντομα αναμένεται να υπάρξει μειοδότης για την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών στο δήμο Άργους – Μυκηνών, αφού οσονούπω ανοίγουν οι φάκελοι των προσφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Αναγνώστη» 8 εταιρίες έχουν καταθέσει φάκελο για να αναλάβουν την διαχείριση. Η υψηλότερη τιμή προσφοράς δεν θα ξεπερνά τα 45 Ευρώ ανά τόνο σκουπιδιών, ενώ της περιφέρειας υπολογίζεται σχεδόν η διπλάσια.

Αρχικά στην διαχείριση αυτή ήταν να συμπράξει ο Δήμος Άργους – Μυκηνών με τον Δήμο Ναυπλιέων, με την γνωστή σύγκρουση των δύο Δημάρχων που οδήγησε τον Δήμο Άργους να προωθήσει μόνος του την λύση της προσωρινής διαχείρισης, αφήνοντας τον Δήμο Ναυπλιέων να αναζητεί άλλες λύσεις.

Εν τω μεταξύ υπάρχει έντονη δημόσια αντιπαράθεση το τελευταίο διάστημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με αποκορύφωμα την κόντρα Τατούλη με δέκα βουλευτές της ΝΔ με αφορμή επερώτηση που κατέθεσαν οι δεύτεροι εκφράζοντας την ανησυχία τους πως η απένταξη του σχεδίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 οδηγεί πάλι σε αδιέξοδο με ορατό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε τραγικές εικόνες και καταστάσεις του παρελθόντος.

Οι Δήμαρχοι με τη σειρά τους ζητούν να αναλάβει ο ΦΟΣΔΑ πρωτοβουλίες κυρίως για την ενδιάμεση (προσωρινή) διαχείριση με σκοπό να κλείσουν όλες οι παράνομες χωματερές. Ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το κόστος των σκουπιδιών με την διαχείριση που προωθεί ο δήμος θα φτάσει ίσως και στα 40 ευρώ τον τόνο και «σε καμία περίπτωση υψηλοτέρα από 45 ευρώ, όταν το κόστος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα φτάνει τα 120 ευρώ ανά τόνο».