ΚοινωνίαΑρχείο

Τριγώνης και Πούπουζας καλωσόρισαν τον αστυνόμο της γειτονιάς

Με αφορμή την έναρξη του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στην περιοχή της Χώρας Μεσσηνίας, ο οποίος ξεκίνησε την λειτουργία του από τις αρχές του μήνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα (31.03.2017) τελετή αγιασμού στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Χώρας, όπου φιλοξενείται ο θεσμός αυτός.

Ο Τοπικός Αστυνόμος έρχεται για να βελτιώσει την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών και να επιλύσει ζητήματα καθημερινότητας που τους απασχολούν και εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
 

Παράλληλα επικεντρώνεται στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, αναπτύσσοντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και επαφές – συνεργασίες με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, με σκοπό τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Αποτελεί ουσιαστικά τον βασικό συνδετικό κρίκο της Αστυνομικής Υπηρεσίας στην οποία υπάγεται διοικητικά, με την τοπική κοινωνία.

Στην παραπάνω τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Χώρας του Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Τριγώνης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Παναγιώτης Πούπουζας, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, αστυνομικό προσωπικό και κάτοικοι της περιοχής.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Τριγώνης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύλου- Νέστορος κ. Δημήτριο Καφαντάρη και το Δημοτικό Συμβούλιο, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο νέο αυτό θεσμό, παραχωρώντας τον αναγκαίο χώρο και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και όλες τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού. Επίσης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του θεσμού στην περιοχή, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για την επιτυχημένη δράση του.
 

Τέλος ευχήθηκε στον Τοπικό Αστυνόμο, καλή αρχή και δύναμη, ώστε να αντεπεξέλθει επιτυχώς στα νέα του καθήκοντα.

Σημειώνεται ότι, ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα λειτουργήσει και στο Λεβίδι Αρκαδίας, μετά τη διακοπή λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Λεβιδίου.