ΚοινωνίαΑρχείο

Για γέλια! Αποφάσισαν να κλείσουν τα ΕΛΤΑ Νέας Επιδαύρου αφού πρώτα τα προμήθευσαν με νέο εξοπλισμό…

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ΑΕ με την 1.4.3/109/104/21-3-2017 απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου, αποφάσισαν “την αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Νέας Επιδαύρου από 05-04-2017 και την μεταφορά του αρχείου με αναλυτική καταγραφή όλων των στοιχείων στο Ταχυδρομικό Κατάστημα Παλαιάς Επιδαύρου”.

Είναι τουλάχιστον λυπηρό το γεγονός ότι στον Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχεδιασμό των ΕΛΤΑ, οι ιδιαιτερότητες της περιοχής αυτής και οι ανάγκες και οι δυσκολίες των κατοίκων λόγω και της διαρκούς κρίσης, προφανώς, είτε αγνοήθηκαν είτε θυσιάστηκαν στον βωμό των συμφερόντων.

Μάλιστα επειδή οι υπηρεσίες εν έτει 2017 εκτελούνταν χειρόγραφα (!!!), για να ξεπεραστεί ο Μεσαίωνας αγοράστηκε επιτέλους και τοποθετήθηκε ο εξοπλισμός για ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών στα Ταχυδρομικά Καταστήματα Λυγουριού, Παλαιάς Επιδαύρου και Νέας Επιδαύρου και εκκρεμεί η σύνδεσή του με το κεντρικό σύστημα. Και αφού προμηθεύτηκαν και εγκατέστησαν τον εξοπλισμό είπαν, δεν το κλείνουμε τώρα;

Ο Δήμος Επιδαύρου διαμαρτύρεται έντονα για την εξέλιξη αυτή και θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου να αποτρέψει την κατάργηση μιας υπηρεσίας που καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της Νέας Επιδαύρου και της Δήμαινας οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν χιλιόμετρα μακρυά για να εξυπηρετηθούν.

Ερωτήσεις προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά έχουν ήδη καταθέσει και οι βουλευτές του νομού Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ανδριανός, ζητώντας να μάθουν με ποιά κριτήρια πάρθηκε η εν λόγω απόφαση.