ΕυρώπηΑρχείο

Πως μπορεί ο πολίτης να έρθει απευθείας σε επαφή με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Vid)

Στις δράσεις επικοινωνίας και ενημέρωσης προς τους πολίτες που αναπτύσει σε εθνικό επίπεδο το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Λεωνίδας Αντωνακόπουλος σε συνέντευξή του στον εκδότη του anagnostis.org Άκη Γκάτζιο από το Στρασβούργο.

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα έχει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, καθώς λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος των δημοσιογράφων και κατ’ επέκταση του πολίτη με το ευρωκοινοβούλιο, προτείνοντας συχνά συνέδρια και εκδηλώσεις με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την γνωριμία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, οι δράσεις του αποσκοπούν στην προώθηση των πολιτικών και νομοθετικών προτεραιοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αφορούν θέματα όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η προστασία του περιβάλλοντος, η προστασία του ευρωπαίου καταναλωτή, η βελτίωση της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ κ.ά.

Ιδιαίτερη προσπάθεια καταβάλλεται επίσης για την διοργάνωση σεμιναρίων για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και διευρυμένων περιφερειακών συμβουλίων.

Δείτε παρακάτω την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Αντωνακόπουλου: