ΕκδηλώσειςΑρχείο

Προσκοπική εξόρμηση στην αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης

Υπό την αιγίδα του Δήμου Άργους Μυκηνών, θα πραγματοποιηθεί στο Άργος η 33η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.) από τις 8 –έως τις 10 Απριλίου.

Η τελετή έναρξης της Π.Α.Π.Ε. θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Απριλίου στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους και ώρα 20:30μ.μ παρουσία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, μελών της Διοίκησης του Σ.Ε.Π.  800 Ανιχνευτών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και καλλιτεχνών.

Σε 1000- 1500 άτομα αναμένεται να φτάσει η συμμετοχή των συμμετεχόντων, για την σίτιση των οποίων καθώς και για την στήριξη των εκδηλώσεων από πλευράς Δήμου Άργους Μυκηνών θα διατεθούν το πολύ μέχρι 5000 ευρώ. Ήδη ο Δήμος έχει έρθει σε επαφή με την σχολή Τουριστικών επαγγελμάτων η οποία θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας φαγητού για τους προσκόπους, ενώ παράλληλα θα διατεθεί το Μπουσουλοπούλειο Γυμνάσιο για την στέγαση των συμμετεχόντων.

Από πλευράς δήμου εκτιμάται ότι είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, τα νέα παιδιά που συμμετέχουν στον προσκοπισμό να γνωρίσουν το Άργος και την ευρύτερη περιοχή, η οποία ενδείκνυται για «προσκοπικές εξορμήσεις» στην ιστορία και στην φύση.

Το Πρόγραμμα: