ΚοινωνίαΑρχείο

Κάμπινγκ στην Καραθώνα και παιχνίδι στην παλιά πόλη!

Την βαθιά τους ικανοποίηση για την φιλοξενία στην Καραθώνα εκφράζει στον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και όλες τις τοπικές Δημόσιες Αρχές (Ελληνική Αστυνομία, Τουριστική Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Λιμεναρχείο Ναυπλίου, Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου), για την άψογη συνεργασία τους στην επιτυχή και ασφαλή ολοκλήρωση της ετήσιας Σύναξης Ενωμοτιών η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δυτικής Αττικής.

Η Ετήσια Σύναξη Ενωμοτιών που διοργάνωσε η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δυτικής Αττικής, το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαΐου, στην Καραθώνα αποτέλεσε έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία του προσκοπισμού στην χώρα μας, αλλά και μια ακόμα αναγνώριση της Αναπλιώτικης φιλοξενίας καθώς και του πλουραλισμού των εκδηλώσεων που μπορεί να φιλοξενήσει ο Δήμος Ναυπλιέων.
 

Το πρωί του Σαββάτου 6 Μαΐου, μετέβησαν από την Αθήνα με πούλμαν, στον ανωτέρω χώρο 153 Πρόσκοποι (αγόρια και κορίτσια ηλικίας 11-15 ετών) συνοδευόμενα από 20 ενήλικες Βαθμοφόρους (Αρχηγούς και Υπαρχηγούς) της Δυτικής Αττικής (από περιοχές που αρχίζουν από τη Νέα Φιλαδέλφεια και εκτείνονται μέχρι τα Μέγαρα), έπαιξαν, εξασκήθηκαν σε Προσκοπικές τεχνικές δεξιότητες και χάρηκαν τις ομορφιές της Αργολικής φύσης. Το βράδυ του Σαββάτου τραγούδησαν προσκοπικά τραγούδια και διανυκτέρευσαν σε σκηνές.

Το πρωί της Κυριακής 7 Μαΐου, οι Πρόσκοποι και οι Βαθμοφόροι τους, μετέβησαν με τα πούλμαν στη γραφική και ιστορική πόλη του Ναυπλίου. Εκεί τους ανέμενε ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Δυτικής Αττικής κ. Θωμάς Ριζόπουλος, συνοδευόμενος από μέλη του Επιτελείου του και συγκεκριμένα από τους: Έφορο Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνο Θεολόγη, Έφορο Κλάδου Προσκόπων κ. Παναγιώτη Γκουβά, Έφορο Κλάδου Ανιχνευτών κ. Παναγιώτη Βασάλο και Έφορο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων κ. Παναγιώτη Ριζόπουλο.
 

Στις 13:00 το μεσημέρι και κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του μεγάλου παιχνιδιού πόλεως, στην Πλατεία Συντάγματος, τους Προσκόπους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτριος Κωστούρος, ο οποίος παρακολούθησε τα ζωηρά παιχνίδια των παιδιών, τόσο μεταξύ τους όσο και με πολλούς από τους διερχόμενους πεζούς και τουρίστες.

Ο Περιφερειακός Έφορος Δυτικής Αττικής κ. Θωμάς Ριζόπουλος, πλαισιωμένος από τους Εφόρους του Επιτελείου του και Προσκόπους, επέδωσε στον Δήμαρχο Ναυπλιέων, ως αναμνηστικό δώρο μια εικόνα του Χριστού. Το όμορφο αυτό διήμερο τελείωσε με αναμνηστική φωτογραφία όλων των Προσκόπων, των Βαθμοφόρων και των Εφόρων, μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου (Πλ. Συντάγματος) και τη δυνατή αναφώνηση: «Πρόσκοποι Δυτικής Αττικής».