ΚοινωνίαΑρχείο

Θα ενισχυθεί ο τομέας Ναυπλίου του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τον Πολάκη

Την απάντηση του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για τα ζητήματα που απασχολούν τον Τομέα Ναυπλίου του ΕΚΑΒ έλαβαν οι βουλευτές Αργολίδας, Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ανδριανός σε σχετικά ερωτήματα που είχαν υποβάλει.

Ο Υπουργός απαντά τόσο για την αποτυχία της πλήρωσης θέσεων μέσω της προκήρυξης του ΟΑΕΔ όσο και για τα οφειλόμενα ποσά των εκτός έδρας και τις προσλήψεις ιατρών στο ΕΚΑΒ, δίνοντας υποσχέσεις για την στελέχωση του ΕΚΑΒ Ναυπλίου, που ελπίζουμε να μην μείνουν στα λόγια…

Όπως σημειώνει ο Παύλος Πολάκης:
«Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ προκειμένου να ενισχύσει τους Τομείς οι οποίοι υποστελεχώνονται προχώρησε μέσω ΟΑΕΔ σε διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού για ένα έτος. Το ΕΚΑΒ δεν συμμετείχε θεσμικά σε αυτές, αλλά έδωσε την απαραίτητη περιγραφή των προσόντων των θέσεων.

Επιπλέον, στον Τομέα Ναυπλίου προβλέπεται η ενίσχυση του Τομέα είτε μέσω εσωτερικής ενίσχυσης είτε μέσω της κατανομής θέσεων σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Όσον αφορά στο ερώτημα για τα εκτός έδρας του προσωπικού του ΕΚΑΒ, σας ενημερώνουμε ότι τα εκτός έδρας έχουν ήδη αρχίσει να εξοφλούνται μετά από την επίλυση ενός νομοτεχνικού θέματος.

Δεδομένου ότι από το 2003 μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε ποτέ συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής Πρόσληψης Ιατρών για το ΕΚΑΒ οι οποίοι ανέρχονται στον αριθμό των 75 θέσεων, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει ήδη αρχίσει τη διαδικασία για την εξέταση από το 2003».