ΚοινωνίαΑρχείο

Απεργιακή συγκέντρωση στο Άργος

Την Τετάρτη 17 Μαϊου στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος και ώρα 10:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ και σωματεία που πρόσκεινται σε αυτό.

Ήδη κάποια από αυτά έχουν ήδη αρχίσει και εκδίδουν σχετικές ανακοινώσεις – προσκλητήρια, και θα συνεχιστούν πάνω κάτω στο ίδιο ύφος με αυτή του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, η οποία παρατίθεται παρακάτω:

«Ετούτη την περίοδο που η κυβέρνηση φέρνει στη βάση της συμφωνίας της με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους περιβόητους «θεσμούς», νέα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, να δώσουμε την απάντηση που πρέπει.

Οι εργοδότες του κλάδου, θα διευκολυνθούν ακόμα περισσότερο στην υλοποίηση των σχεδίων τους που αφορούν την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, την κατάργηση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, την επέκταση των ατομικών συμβάσεων, τη μέγιστη ευελιξία στις σχέσεις εργασίας, με μισθούς των 200 και 300 ευρώ.

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους! Μια ανάπτυξη που φέρνει όλο και περισσότερες απώλειες για τους εργαζόμενους, που δεν χωρά τις σύγχρονες ανάγκες τους, που «προσφέρει» μερικά ψίχουλα για την «ακραία φτώχεια», όπως την ονομάζουν, και αυτά υπό αίρεση.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση.

Δεν επιδιώκουμε να είναι μια απεργία μόνο ενάντια στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση τούτες τις ημέρες. Επιδιώκουμε να είναι ένα βήμα στην κλιμάκωση της πάλης ενάντια συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και της ΕΕ.

Να κάνουμε ένα βήμα, στην οργάνωση και στην κινητοποίηση νέων συναδέλφων, εργαζόμενων στον κλάδο, στην κλιμάκωση της πάλης και στη διεκδίκηση αιτημάτων που η ικανοποίησή τους ανοίγει το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Συνάδελφοι, σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την οργάνωση του απεργιακού αγώνα στις 17 Μάη – ή ακόμα και αν έρθει νωρίτερα η απεργία, την επόμενη εβδομάδα επειδή η κυβέρνηση δείχνει ιδιαίτερη σπουδή να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα – πέφτει στις πλάτες των ταξικών σωματείων, αφού οι πλειοψηφίες και τον δυο εργατικών κέντρων δεν πρόκειται να οργανώσουν ούτε την απεργία, ούτε τους εργαζόμενους. Οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της περιοχής, έχουν επιβεβαιώσει το ρόλο τους, εδώ και χρόνια. Ουδέποτε τους απασχόλησε, το τί πρέπει να κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα για την ανάκτηση των απωλειών μας, τι σχέδιο δράσης πρέπει να έχει και σε ποια κατεύθυνση.

Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Καμιά ώρα χαμένη. Όλοι στην προετοιμασία μιας νέας και σημαντικής μάχης. Η απεργία στις 17 Μάη να είναι μια μαζική ταξική απάντηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, των άλλων αστικών κομμάτων, της ΕΕ και της εργοδοσίας.

Συνεχίζουμε κόντρα στην απογοήτευση, στην τρομοκρατία, στο φόβο, στην αναμονή! Να είμαστε σε ετοιμότητα να απαντήσουμε και νωρίτερα, σε οποιοδήποτε αιφνιδιασμό επιχειρήσει να κάνει η κυβέρνηση».