Site icon Αρχείο anagnostis.org

Από το ΣΥΡΙΖΑ της αυταπάτης στο ΣΥΡΙΖΑ της κυνικής απάτης

Όποιος είδε βουλή (αντί για survivor) θα πρέπει να ντράπηκε! (Vid)

Στην συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το Πολυνομοσχέδιο τοποθετήθηκε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης επικεντρώνοντας στα εξής:

 

Ø Ο ΣΥΡΙΖΑ της απάτης του «ούτε 1 € νέα μέτρα» και πάρτε τώρα 5 δις € καινούργια μέτρα,

Ø Κι άλλη απάτη:  «καμία συμφωνία χωρίς ρήτρα για το χρέος» και πάρτε τώρα ούτε μια λέξη για το χρέος. PSI θα λέτε και θα κλαίτε. Η Ελλάδα πλήρωνε 12 δις € τοκοχρεολύσια μέχρι το 2012 και μετά το PSI –το λέει ο δικός σας προϋπολογισμός και το μεσοπρόθεσμο που καταθέσατε- μόνο 6 δις €, 50% μείωση των τοκοχρεολυσίων.

Ø Κι άλλη απάτη: Θα παραιτηθώ έλεγε ο κ. Τσακαλώτος εάν κατέβει το αφορολόγητο από τα 9.000 € και τώρα συνυπογράφει ο ίδιος 5.500€ αφορολόγητο και «δεν τρέχει κάστανο», δεν συμβαίνει τίποτα.

Ø Κι άλλη απάτη: «Δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις». Οι μειώσεις των συντάξεων θα είναι 2,7 δις €, μειώνονται ακόμα και οι συντάξεις των 480 € του ΙΚΑ.

Ø Κι άλλη απάτη: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Κι έρχονται τώρα ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ηλεκτρονικές κατασχέσεις. Τετάρτες, Πέμπτες και Παρασκευές στα μουλωχτά, θα γίνουν μέσα στη χρονιά 900.000 κατασχέσεις και πλειστηριασμοί. Είναι η μεγαλύτερη αναδιανομή ιδιωτικής περιουσίας που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Ø Το 3,5% «αιματοβαμμένο» πρωτογενές πλεόνασμα;

Ø Τα επιπλέον 5 δις € μέτρα;

Ø Την πανωλεθρία και το Βατερλώ;

Ø Την ανικανότητά σας στον Προϋπολογισμό του 2017 να υπόσχεστε 2,7% ανάπτυξη και τώρα, μετά από 4 μήνες,  να μας λέτε για ανάπτυξη 1,8% στο μεσοπρόθεσμο, το 1% που λείπει; Το 1,5 με 2 δις € που κλέψατε μέσα σε 4 μήνες από τον ελληνικό λαό με δική σας αποκλειστικά ευθύνη για να δώσετε συσσίτια και να φτωχοποιήσετε τη μεσαία τάξη;

Ø Την ύφεση μείον 0,3%, την ίδια στιγμή που όλη η Ευρώπη αναπτύσσεται; Η Ιρλανδία αναπτύσσεται 4,1%. Η Κύπρος έχει ανάπτυξη 2,8%, η Πορτογαλία 1%. Έχουν αύξηση χώρες μνημονίων. Η Ελλάδα των Τσίπρα-Καμμένου έχει ύφεση μείον 0,3%. Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έβγαζε τη χώρα από τα μνημόνια. Σήμερα, η Ελλάδα δεν θα είχε μνημόνιο, ούτε το μνημόνιο 3 του Τσίπρα ούτε το μνημόνιο 4 που μας φέρνετε τώρα.

Όταν το καλοκαίρι του 2014, ως τότε Υπουργός Περιβάλλοντος, κατέθεσα και ψηφίσαμε στη Βουλή, το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής», που εσείς το καταψηφίσατε, αφιερώσαμε 1,5 σελίδα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού για να αποφύγουμε τον μεγάλο κίνδυνο από κάποιους να κηρυχθεί αντισυνταγματική στο Συμβούλιο Επικρατείας η μεγάλη παρέμβαση των 8-10 δις € του Ελληνικού.

Και καταφέρνετε τώρα, με το ανύπαρκτο δάσος, να επιβεβαιώσετε τον Μπέρτολτ Μπρεχτ που είπε: «Γλύτωσα από τους καρχαρίες, νίκησα τις τίγρεις, αλλά με φάγανε οι ψύλλοι». Οι ψύλλοι είστε εσείς, είναι ο δασάρχης που τον βάλατε να κηρύξει δασική έκταση μια ανύπαρκτη έκταση.

 

Exit mobile version