ΚοινωνίαΑρχείο

Συγχωνεύουν 2ο και 5ο Δημοτικό στο Ναύπλιο;

Έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών α’/βαθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας ζητούν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε. Αργολίδας με θέμα την παρέμβαση στο Διευθυντή Εκπαίδευσης Αργολίδας για τη μεθόδευση που επιχειρείται από τη Διεύθυνση με σκοπό τον σταδιακό-συστηματικό υποβιβασμό των σχολικών μονάδων 2ου – 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, σε αντίθεση με την απόφαση των συλλόγων διδασκόντων των παραπάνω σχολείων.

Ο διευθυντής εκπαίδευσης είχε δημόσια δηλώσει ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων των δύο σχολείων οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί συντριπτικά ενάντια στην πρόταση για υποβιβασμό των σχολείων καθώς κάτι τέτοιο ανοίγει το δρόμο για τη συγχώνευσή τους σε ένα, με αντίστοιχη κατάργηση τμημάτων και οργανικών θέσεων.

Παρά την τεκμηριωμένη αντίθεση των εκπαιδευτικών σ΄αυτό το αντιεκπαιδευτικό μέτρο ο διευθυντής εκπαίδευσης με προφορικές εντολές προς τα σχολεία καταγγέλεται πως μεθοδεύει τις εγγραφές και μετακινήσεις μαθητών σε άλλα σχολεία από το σχολείο που ανήκουν, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα λειτουργήσει ένα τμήμα στην Α΄τάξη του 2ου δημ. σχολείου και να δρομολογήσει την πρόταση του “ντε φάκτο”.

Η υπεράσπιση της λειτουργίας των δύο σχολείων, των τμημάτων τους και της οργανικότητάς τους είναι υπόθεση όλων των εκπαιδευτικών του νομού και γι’ αυτό καλείται ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργολίδας να προχωρήσει σε άμεση σύγκληση ανοιχτού ΔΣ προκειμένου να οργανωθεί ο αγώνας για να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις της διοίκησης και η πολιτική των περικοπών του Υπουργείου Παιδείας.