ΠολιτισμόςΑρχείο

Από το Λυγουριό στη Σκάλα και από κει στη Σύρο

Την Παρασκευή 19 Μαΐου η δημοτική χορωδία Επιδαύρου συμμετείχε στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικών–Βυζαντινών Ύμνων που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Επιδαύρου και η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας. Παρουσίασε εκκλησιαστικούς ύμνους υπό την διεύθυνση-διδασκαλία  του Θεοδόση Αντωνιάδη.

Το Φεστιβάλ ήταν 2ήμερο, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στο Λυγουριό και συμμετείχαν εννέα χορωδίες.
 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, ιερείς της περιοχής μας, ο δήμαρχος Επιδαύρου κ. Γκάτζιος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρόνης, η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Αισώπου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ξυπολιάς και Μπλάτσου και αρκετός κόσμος.
 

Η χορωδία το επόμενο διάστημα έχει προγραμματίσει και θα συμμετέχει στις εξής εκδηλώσεις:

  • Σάββατο 3-6-2017 στο Λυγουριό, συμμετέχοντας στον 3ήμερο εορτασμό της τοπικής εορτής του Αγίου Πνεύματος.
  • Σάββατο 10-6-2017 στη Σκάλα Λακωνίας, συμμετέχοντας στο 2ο Πανελλήνιο χορωδιακό φεστιβάλ Ευρώτα, προσκεκλημένη του Συλλόγου Νέοι Ορίζοντες και της χορωδίας Λιόπετρα Δήμου Ευρώτα.
  • Κυριακή 2-7-2017 στην Ερμούπολη Σύρου, συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο επετειακό χορωδιακό φεστιβάλ Ερμούπολης 2017, προσκεκλημένη του Μουσικού Ομίλου Σύρου.