ΠολιτικήΑρχείο

Κατά φαντασίαν συνταξιούχοι στην Αργολίδα!

Για τα τεράστια προβλήματα και τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκληθεί από τις καθυστερήσεις του ΟΓΑ στη διαδικασία απόδοσης νέων συντάξεων,  κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ε. Αχτσιόγλου, ζητώντας άμεσες απαντήσεις για το πλήθος των εκκρεμών αιτήσεων στην Αργολίδα και το χρονοδιάγραμμα απόδοσης τους.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Κυρία Υπουργέ,

σημαντική αναστάτωση και τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα εκατοντάδων αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού Αργολίδας προκαλούν οι αδικαιολόγητες και μεγάλες καθυστερήσεις, που διαπιστώνονται στη διαδικασία απάντησης των αιτήσεων συνταξιοδότησης, που αυτοί υπέβαλαν προς τον ΟΓΑ.

Χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη την επικράτεια, που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από το ταμείο, μετά την ενσωμάτωση του ΟΓΑ στον ΕΦΚΑ με το νόμο 4387/2016, είναι στην αναμονή χωρίς να γνωρίζουν πότε ακριβώς θα τους αποδοθούν οι συντάξεις. Οι καθυστερήσεις φέρεται να αποδίδονται τόσο στην μη πλήρη ενσωμάτωση του ταμείου και των ηλεκτρονικών του συστημάτων όσο και στην μη έκδοση σχετικών εγκυκλίων προς τις υπηρεσίες, χωρίς, όμως, να έχει δοθεί καμία επίσημη και έγκυρη ενημέρωση ούτε από το Υπουργείο, ούτε από τον ΟΓΑ και φυσικά ούτε από τον ΕΦΚΑ.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κα Υπουργός:

1) Πόσες είναι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης αγροτών και κτηνοτρόφων προς τον ως άνω ασφαλιστικό φορέα;

2) Πόσες αιτήσεις συνταξιοδότησης αγροτών και κτηνοτρόφων προς τον ως άνω ασφαλιστικό φορέα εκκρεμούν για το νομό Αργολίδας:

3) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα απόδοσης των ως άνω συντάξεων;