ΑθλητισμόςΑρχείο

Διεθνές ενδιαφέρον για τον Επιδαύριο Δρόμο

Την Κυριακή 28 Μαΐου διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία ο Επιδαύριος Δρόμος 2017, παρά τον βροχερό καιρό και τις άστατες καιρικές συνθήκες. Για την ακρίβεια, ο αγώνας σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών, με δρομείς, περιπατητές και μαθητές να δίνουν ισχυρότατο παρόν (σύνολο συμμετοχών 439άτομα).

Η συνδιοργάνωση του Δήμου Επιδαύρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, της Δ.Δ.Ε Αργολίδας, της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας είχε ξεχωριστή “αίγλη”. Παρά τις δύσκολες συνθήκες και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του αγώνα, για τις οποίες ήταν ήδη ενήμεροι οι αθλητές, όλοι κράτησαν έκδηλο τον ενθουσιασμό τους ήδη από την εκκίνηση, μέχρι και τον «μεγαλειώδη» – ανάμεσα σε μνημεία- τερματισμό. Η ιδιαίτερη χροιά του αγώνα έγκειται, εξάλλου, στη σημασία των υπερ-μνημείων της περιοχής και της αίσθησης που σου δίνει το «αγωνίζεσθαι» υπό αυτό το κλίμα. Τελικά, η βροχή μόνο να μας ενθαρρύνει μπορούσε και να μεγιστοποιήσει την εμπειρία.
 

Η αφετηρία για τους δρομείς των 15 χιλιομέτρων ήταν το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και ο τερματισμός το Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου (Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου), το ωραιότερο και καλύτερα διατηρημένο στον κόσμο. Οι δρομείς ήταν μάρτυρες μιας πανέμορφης διαδρομής, η οποία συνδύαζε αριστοτεχνικά το γεωγραφικό ανάγλυφο όλης της Ελλάδας, με εναλλαγή θάλασσας και βουνού να πρωταγωνιστούν.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα του αγώνα, στον αγώνα των 15 χιλιομέτρων, νικητής στη Γενική Κατηγορία Αντρών ήταν ο Ιωάννης Σταματόπουλος με χρόνο 1:03:22, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γιάννη Μαραγκό, ο οποίος σημείωσε χρόνο 1:07:52 και στην τρίτη θέση τον Νίκο Δρούτσα (01:11:54). Στην αντίστοιχη κατηγορία των Γυναικών στον αγώνα 15 χιλιομέτρων, νικήτρια ήταν η Αγγελική Κεραμιδά με χρόνο 01:17:36. Δεύτερη γυναίκα η Ελευθερία Γκερδούκη με χρόνο 01:24:41 και στην τρίτη θέση η Marilene Mikhael που τερμάτισε σε 01:28:28.
 

Δεκάδες και οι συμμετοχές στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Ο Παναγιώτης Καβδάς με χρόνο 22:57:9 κέρδισε τον αγώνα, ενώ ο Πάνος Αλεξάνδρου ήρθε στη δεύτερη θέση με 23:43:0 και ο Ζόραν Τρεντσόοσκι με χρόνο 25:03:6. Στον αγώνα των γυναικών, νικήτρια ήταν η Νίνα Μάρκου, η οποία έτρεξε σε 25:17:4, με δεύτερη την Tsvetelina Petrova (29:44:1) και τρίτη την Κωνσταντίνα Φουντούκη (33:02:7).

Τα αναλυτικότερα αποτελέσματα 15 & 5 χιλιομέτρων μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Αξίζει να αναφερθούμε στη μεγάλη συμμετοχή ξένων αθλητών, η οποία επιβεβαίωσε και το γεγονός ότι πρόκειται για έναν αγώνα που δεν περιορίστηκε απλώς στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο ευρύτερα πολιτιστικό. Κάποιες από τις διεθνείς συμμετοχές που ήταν των Nobuki Hosokawab, Sho Hiraizumi και Arnauld Brucker. Ηχηρό παρόν και από μέλη της δημοτικής, περιφερειακής και πολιτικής εξουσίας.
 

Ήταν ένας αγώνας που γέμισε χαρά όχι μόνο εμάς τους ενήλικες, αλλά και τους μικρούς πρωταγωνιστές μας. Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν τον αγώνα και τη βροχή, δίνοντας κι αυτά με τη σειρά τους τον καλύτερό τους εαυτό. Το μήνυμα των αξιών του αθλητισμού και της επαφής με το αρχαίο ιδεώδες ήταν αρκετά για να εφοδιάσουν τους μικρούς μας φίλους με μια εμπειρία που θα έχουν να θυμούνται.

Το φωτογραφικό υλικό του αγώνα καθώς και το Video θα ανεβαίνουν τμηματικά τις επόμενες δύο εβδομάδες στην ιστοσελίδα του αγώνα: http://why-n.gr/gallery-epidavrios-dromos-2017/#.