ΕκδηλώσειςΑρχείο

Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε Ναύπλιο και Άργος

Η 5η Ιουνίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται ως «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» σε όλες τις Χώρες- Μέλη του Ο.Η.Ε.  με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των πολιτών.

Στα πλαίσια αυτά έχει προγραμματιστεί για πρώτη φορά ακτιβιστική δράση από την πρωτοβουλία πολιτών για την επαναλειτουργία του τρένου στις 11:30 στον σιδηροδρομικό σταθμό του Άργους, για να ζητηθεί η επισκευή και αποκατάσταση του. Επίσης σημειώνεται πως «θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για να αρθεί η άνιση μεταχείριση που επιφυλάσουν για τους πολίτες της Αργολίδας οι πρόσφατες δηλώσεις στο Ναύπλιο του Υφυπουργού Ν. Μαυραγάνη». Καλείται κάθε πολίτης που θέλει να μπει τέλος στην απωθητική κατάσταση που βρίσκεται ό σταθμός τους Άργους να βρεθεί αύριο στον χώρο του σταθμού.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος με πρωτοβουλία του λιμενικού θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός γύρω από τον σταθμό του ΟΣΕ στο Ανατολικό τμήμα του λιμανιού του Ναυπλίου την 7η Ιουνίου και ώρα 9 το πρωί, σε συνεργασία με φορείς, καθώς και ιδιώτες – εθελοντές. Μία ουσιαστική δράση και και πέρσι απέδωσε εξαιρετικά.