ΚοινωνίαΑρχείο

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας διεκδικεί…

Με μία ανακοίνωση με τίτλο «Όχι στη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων» η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) χαιρετίζει όσους πήραν μέρος στις αντιιμπεριαλιστικές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις των Επιτροπών Ειρήνης και αγωνιστικών φορέων του εργατικού κινήματος από τον Έβρο έως την Κρήτη, στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα για καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Η ΕΕΔΥΕ χαιρετίζει επίσης την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στις 24 Ιούνη και το αντιπολεμικό διήμερο στα νησιά του Αιγαίου στις 1 και 2 Ιούλη και καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης να συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους στην επιτυχία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Όχι στη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Παλεύουμε με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη χαιρετίζει θερμά τους χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες που πήραν στις αντιιμπεριαλιστικές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις των Επιτροπών Ειρήνης και αγωνιστικών φορέων του εργατικού κινήματος από τον Έβρο έως την Κρήτη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσα στο τοπίο της συναίνεσης με τα κόμματα του κεφαλαίου συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο της έκθεσης του ελληνικού λαού σε όλο και πιο μεγάλους κινδύνους για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, με όχημα τη λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση. Πρόθυμη σε όλα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανοίγει δρόμους και παρέχει υποδομές για να διευκολύνει το πέρασμα των ΝΑΤΟικών φονιάδων από το έδαφος του Έβρου προς τη Ρουμανία και αντίστροφα.

Το ξεκάθαρο μήνυμα της παγκρήτιας κινητοποίησης και των κινητοποιήσεων στη Β. Ελλάδα είναι: Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα – Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από όλες τις ευρωΝΑΤΟικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι σήμα αντιιμπεριαλιστικού συναγερμού, υπογραμμίζουν την κρισιμότητα των εξελίξεων και των κινδύνων για τον ελληνικό λαό.

Η ΕΕΔΥΕ χαιρετίζει τις νέες εργατικές αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις:

Την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στις 24 Ιούνη,

Το αντιπολεμικό διήμερο στα νησιά του Αιγαίου με πρωτοβουλία του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου στις 1 και 2 Ιούλη.

Καλούμε τις Επιτροπές Ειρήνης να συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους στην επιτυχία των κινητοποιήσεων του εργατικού – ταξικού κινήματος.»