ΡεπορτάζΑρχείο

Ζήτησαν να αποκατασταθεί ο σταθμός (Pics)

Μία ακτιβιστική δράση ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Άργους. Μέλη της πρωτοβουλίας για την επαναλειτουργία του τρένου στην Αργολίδα ανήρτησαν πανό ζητώντας την επισκευή, αποκατάσταση και φύλαξη του ρημαγμένου με ευθύνη του ΟΣΕ κτιρίου.
 

Την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ιστορικό κτίριο από τότε που σταμάτησε η χρήση του έχει αναδείξει με επανηλειμμένα ρεπορτάζ το anagnostis.org, με αποτέλεσμα κάποιες επιφανειακές εργασίες κατά καιρούς, χωρίς η αρμόδια θυγατρική του ΟΣΕ να έχει προχωρήσει σε αποκατάσταση και φύλαξη του, όπως έχει κάνει με το Ναύπλιο.

Για το πρόβλημα έχει υποβάλει κατά καιρούς υπομνήματα και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών χωρίς ωστόσο να έχουν αποφέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.
 

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης σε πρόσφατη συνέντευξή του από την Αργολική πρωτεύουσα αναφέρθηκε στην χρήση παρατημένων χώρων του ΟΣΕ, δηλώνοντας πως αυτοί θα μπορούσαν να παραχωρηθούν σε Δήμους ή ιδιώτες προκειμένου αυτοί να τους αξιοποιήσουν κατά το δοκούν ή να χρηματοδοτήσουν το τρένο. Ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί ότι το κράτος δεν είναι διατεθειμένο να ξοδέψει για να προστατέψει την περιουσία του, αλλά είναι πρόθυμο να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να την ξεφορτωθεί.

Τα μέλη της πρωβουλίας έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη προκειμένου να του θέσουν το αίτημα της επαναλειτουργίας του τρένου και επιμέρους ζητήματα όπως αυτό του Σ.Σ. Άργους.
 

Στον χώρο του σταθμού, εκτός από μέλη της πρωτοβουλίας, βρέθηκαν πολίτες του Άργους και από αυτοδιοικητικούς ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Νικητόπουλος.