ΚοινωνίαΑρχείο

Συνάντηση με τον Γενικό για το τρένο

Η γραμματεία του Δημάρχου Ναυπλιέων έκλεισε ραντεβου την Τρίτη 20 Ιουνίου με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών Αθανάσιο Βούρδα, προκειμένου να συζητηθεί η προοπτική επαναλειτουργίας του τρένου στην Αργολίδα. Στο ραντεβού αναμένεται να παρευρεθούν μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα μαζί με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.

Για να προκύψει το καλύτερο αποτέλεσμα σχετικά με την επανεκκίνηση της γραμμής από την πρωτοβουλία ζητούν να τους πλαισιώσουν εκείνη την ημέρα, οι τρεις βουλευτές του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, ενώ ανάλογη πρόσκληση έχει απευθύνει και ο Δήμος Ναυπλιέων.

Πρώτα και κύρια θα ζητηθεί από τον Γενικό Γραμματέα η ενδεχόμενη ένταξη της γραμμής Κόρινθος-Μυκήνες-Άργος-Ναύπλιο στο πακέτο των επιδοτούμενων δρομολογίων (ΥΓΟΣ) του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, κάτι που κατηγορηματικά είχε απορρίψει ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης κατά την τελευταία επίσκεψή του στο Ναύπλιο.

Επιπλέον, στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με τη σύμφωνη γνώμη των περισσοτέρων παρατάξεων θα υπάρχει τακτικό θέμα της συνεδρίασης η πρόταση της Πρωτοβουλίας Πολιτών.

Να σημειωθεί πως συνάντηση υπήρξε και με τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, ο οποίος συμφώνησε με τον στόχο της επιστροφής του τραίνου, λέγοντας πως θα συνδράμει τις επόμενες δράσεις της πρωτοβουλίας.