Site icon Αρχείο anagnostis.org

Αρπακολατζίδικη ψηφοφορία για τον ανάβαλο

Αρπακολατζίδικη ψηφοφορία για τον ανάβαλο

Τις ενστάσεις του για τον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου εκφράζει ο Νίκος Πατσαρινός, κάνοντας λόγο για εκφυλισμό με αφορμή και την απόφαση για το εργοστάσιο αφαλάτωσης από τις πηγές του ανάβαλου, η οποία ψηφίστηκε με απόντες τον Τάσο Χειβιδόπουλο και πέντε από τους έξι Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης Τατούλη από την Αργολίδα.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση της «Πελοπόννησος Πρώτα»:

Τους τελευταίους μήνες η λειτουργία της Περιφερειακής Διοίκησης και του Περιφερειακού Συμβουλίου κατρακυλά στον κατήφορο της απαξίας και του εκφυλισμού. Σε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το συλλογικό όργανο, φαίνεται ότι ούτε οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν είναι ενημερωμένοι, όπως θα έπρεπε, από τους εισηγητές των θεμάτων ή ένας μεγάλος αριθμός εξ αυτών, σιωπηρά ή δημόσια, διατηρεί σαφείς αποστάσεις από τις επιθυμίες της Περιφερειακής Αρχής. Ιδιαίτερα μετά από ερωτήσεις και παρεμβάσεις της μειοψηφίας, που φωτίζουν κρυφές πλευρές κάθε θέματος, είναι φανερή η άρνηση πολλών συμβούλων της πλειοψηφίας να συνταχθούν με τις εισηγήσεις της Περιφερειακής Αρχής. Το γεγονός αυτό εκφράζεται τον τελευταίο καιρό κυρίως με αποχή από τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αποδεικνύεται με εμφατικό τρόπο, ότι μία μικρή ομάδα συνεργατών δίπλα στον κ. Τατούλη, κυβερνά την Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι υπόλοιποι συνάδελφοι της πλειοψηφίας, καλούνται να επικυρώσουν με την ψήφο τους ειλημμένες αποφάσεις.

Συγχρόνως ο αυταρχικός τρόπος λειτουργίας του κ. Τατούλη έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της. Όσο κι αν η παράταξή μας εδώ και χρόνια τον καλεί να σεβαστεί την συλλογική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους Περιφερειακούς Συμβούλους συνεχίζει να λειτουργεί αυταρχικά.

Το φαινόμενο της καταγεγραμμένης «αδιαφορίας» των συναδέλφων της πλειοψηφίας είχαμε την ευκαιρία να καυτηριάσουμε και μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Είχαμε επίσης από θεσμικό ενδιαφέρον εγκαλέσει τον κ. Τατούλη για την τρίμηνη καθυστέρηση διορισμού των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών. Και αυτή η μικροπολιτική ακροβασία του κ. Τατούλη με τον πρωτόγνωρο τρόπο ορισμού «συντονιστών» ανά Περιφερειακή Ενότητα! έβαλε φρένο τους τελευταίους μήνες στις υποθέσεις που χειρίζεται η διοίκηση.

Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του ΠεΣυ, κληθήκαμε να γνωμοδοτήσουμε επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Μελέτη εγκατάστασης νερού της πηγής Αγ. Γεώργιος Κιβερίου (Αναβάλου)». Το ΠεΣυ, σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία την 19η Ιουνίου 2017, με πολλές αντεγκλήσεις, προχώρησε στη γνωμοδότηση της ΜΠΕ για την εγκατάσταση εργοστασίου αφαλάτωσης του νερού της πηγής του Αναβάλου. Η διαδικασία ήταν πρωτόγνωρη, διότι, για ένα θέμα τόσο ζωτικής σημασίας για την Αργολίδα, ψηφίστηκε η ΜΠΕ μονάχα από 14 περιφερειακούς συμβούλους σε σύνολο 51 συμβούλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και 31 συμβούλων της πλειοψηφίας. Ψηφίστηκε για την Αργολίδα, με απόντα τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη και τους πέντε από τους έξι περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Πράγμα το οποίο δεν έχει ξαναγίνει σε ανάλογη διαδικασία του συλλογικού οργάνου. Δηλαδή, αποφασίστηκε από μία μικρή πλειοψηφία να διαχειριστούν κάποιοι τα νερά του Αναβάλου (μέσω του εργοστασίου αφαλάτωσης), και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, που τους αφορούσε άμεσα το θέμα, απείχαν στο σύνολό τους. Η γνωμοδότηση για την ΜΠΕ, πέρασε με την ψήφο δύο συμβούλων της πλειοψηφίας που εκλέγονται στην Αρκαδία και που τηλεφωνικά κλήθηκαν να προσέλθουν και να ψηφίσουν και στη συνέχεια αποχώρησαν από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το ΠεΣυ δεν ολοκλήρωσε την συζήτηση όλων των θεμάτων, αφού στο σημαντικότερο θέμα που αφορούσε την έγκριση για την υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την κατάρτιση του Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ για το έτος 2017, η εισήγηση ήταν ελλιπής, χωρίς ιεράρχηση έργων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, χωρίς πολιτικό και αναπτυξιακό προσανατολισμό και δεν υπήρχε η αναγκαία πλειοψηφία των Περιφερειακών Συμβούλων με αποτέλεσμα να αναβληθεί, λόγω της εξεφρασμένης θέσης της μειοψηφίας ότι θα καταψήφιζε την εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής.

Ο εκφυλισμός στη λειτουργία του ΠεΣυ δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ο κ. Τατούλης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μπορεί να κυβερνάται από μια μικρή ομάδα συνεργατών του κ. Τατούλη και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας να είναι «απόντες». Η πολιτική γύμνια του κ. Τατούλη δεν μπορεί να απαξιώσει την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και να καθηλώσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

 

Exit mobile version