ΟικονομίαΑρχείο

Με ντουντούκα θα σκάσουν μύτη οι εφοριακοί στην Αργολίδα;

Εφόδους σε 150 καταστήματα – στόχους την ημέρα βάζει στόχο για τη θερινή περίοδο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή 14.500 έλεγχοι για το «καυτό» τρίμηνο του καλοκαιριού, όπως μεταδίδουν ήδη αρκετά ΜΜΕ.

Εκτός από τα νησιά, στο στόχαστρο μπαίνουν και οι κοντινοί προορισμοί στην Αττική, όπως η Αργολίδα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού που λόγω κρίσης αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Για την εκτέλεση του σχεδίου έχουν επιστρατευτεί και εφοριακοί από μικρές Δ.Ο.Υ. οι οποίοι θα βγουν από τα γραφεία για εφόδους στα νησιά κατά τη θερινή περίοδο. Ωστόσο ούτε οι ίδιοι δεν θα γνωρίζουν πού και πότε θα αποβιβαστούν, καθώς τηρείται άκρα μυστικότητα και μόνον λίγοι επιτελείς γνωρίζουν το πλάνο των ελέγχων. Οι δημοσιογράφοι πάντως φαίνεται πως το έμαθαν ήδη. Μένει να δούμε αν οι εφοριακοί θα βγουν με ντουντούκα και ταμπελάκι για να κάνουν τους ελέγχους…

Πέρσι το καλοκαίρι πάντως το πράγμα πήγε καλά αν και φέτος αναμένεται οι καταστηματάρχες να είναι πιο υποψιασμένοι.

Για τον σκοπό της είσπραξης εσόδων τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν ειδικά σεμινάρια στη Σύρο, με στελέχη των ελεγκτικών μονάδων που ενημερώθηκαν για τις τακτικές ελέγχων και τα αυστηρότερα πρόστιμα που επιβάλλονται πλέον -από 500 ευρώ- και σε δραστηριότητες που δεν υπάγονται σε ΦΠΑ. Το σεμινάριο περιελμάβανε και στρατηγική σε περίπτωση επιθέσεων, προπηλακισμών και παρεμπόδισης ελέγχων.