ΠολιτισμόςΑρχείο

«Ηχοτοπία του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου» στο Ναύπλιο

Το 23ο colloqium του CorHaLi οργανώθηκε από το Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Harvard. Διεξήχθη στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο Ναύπλιο (15-18 Ιουνίου 2017), με θέμα: «Ηχοτοπία του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου». Από την πλευρά του Harvard οι οργανωτές ήταν οι καθηγητές David Elmer και Naomi Weiss. Στο colloquium έλαβαν μέρος κυρίως νέοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και δύο τεταρτοετείς προπτυχιακοί φοιτητές από το Παν/μιο της Λωζάννης.

Το CorHaLi ξεκίνησε το 1989 ως ανοικτός διάλογος μεταξύ των τομέων της κλασικής φιλολογίας των Πανεπιστημίων Cornell, Harvard και του γαλλικού Πανεπιστημίου Lille III (εξ ου και το ακρωνύμιο CorHaLi). Έκτοτε, στις διεπιστημονικές συναντήσεις του προστέθηκαν τα Πανεπιστήμια Princeton, Λωζάννης και Cambridge, η École des hautes études en sciences sociales του Παρισιού και για πρώτη φορά το ΚΕΣ (με τη συμμετοχή του Ιωάννη Πετρόπουλου).

Το Κέντρο στο Ναύπλιο συνδιοργάνωσε εφέτος το συνέδριο και φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του πάνω από 40 καθηγητές και φοιτητές από τα προαναφερθέντα πανεπιστήμια. Η οργάνωση και τα πορίσματα του συνεδρίου «ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους», όπως τόνισαν οι σύνεδροι.

Διανύοντας πλέον την τρίτη δεκαετία του, το CorHaLi συνεχίζει να προκαλεί νέες ιδέες, προσεγγίσεις και συζητήσεις γύρω από τον ελληνηρωμαϊκό κόσμο.