ΚοινωνίαΑρχείο

Κάηκαν γύρω στα 10 σπίτια στην Ανατολική Μάνη

Μάχη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στις περιοχές Κότρωνας και Σκουτάρι Λακωνίας.

Οι ισχυροί άνεμοι που φθάνουν ακόμη και τα 8 μποφόρ δυσκολεύουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Υπολογίζεται ότι έχουν υποστεί ζημιές περίπου 10 σπίτια (άλλες πηγές κάνουν λόγο για 15) στις περιοχές Κότρωνα και Σκουτάρι με τις πρώτες καταγραφές των ζημιών να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Στην πυρκαγιά η οποία ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου και πλέον βρίσκεται σε ύφεση, είχαν σπεύσει για βοήθεια και πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αργολίδα, αλλά και από άλλους νομούς της Πελοποννήσου.

Εκτός από τις ζημιές σε σπίτια, υπάρχουν σημαντικότατες ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες της περιοχής, ενώ λόγω των πυρκαγιών, έφυγαν από τις περιοχές που απειλούνταν αρκετοί παραθεριστές και επισκέπτες.

Στο μεταξύ νέο μέτωπο εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα, ενώ μέχρι πριν πέσει το φως της ημέρας, δύο αεροπλάνα πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.