ΚοινωνίαΑρχείο

4 αστυνομικοί και ένας καφετζής για 3 ληστές!

Άρωμα Τρομοκρατίας φαίνεται πως υπάρχει στην ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 10 το πρωί στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Τυρό με λεία 100.000 ευρώ.

Μάλιστα χθες ήρθαν στο φως τραγελαφικές λεπτομέριες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κάλεσαν την αστυνομία και τελικά πήγε ο καφετζής!

Σύμφωνα με το livenews κρατήθηκαν όμηροι για 25 λεπτά οι υπάλληλοι της τράπεζας και περίπου 10 πελάτες. Όμως κάποιος από τους υπαλλήλους πρόλαβε και πάτησε το κουμπί του συναγερμού και στη συνέχεια αξιωματικός από το Α.Τ. Λεωνιδίου που πήρε το σήμα του συναγερμού, τηλεφώνησε στην τράπεζα για να δει αν όντως γίνεται ληστεία. Φυσικά, στο τηλέφωνο δεν απάντησε κανείς από την τράπεζα γιατί όντως εκείνη την ώρα γινόταν ληστεία!

Ποιά ήταν η επόμενη κίνηση του αστυνομικού; Έστειλε τον καφετζή της γειτονιάς στην τράπεζα για να διαπιστώσει τι συνέβαινε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καφετζής πήγε στην τράπεζα, ρώτησε αν γίνεται ληστεία και τον πήραν όμηρο κι εκείνον οι τρεις ληστές!

Αυτή είναι η μία πλευρά της ιστορίας. Η άλλη πλευρά είναι ότι στο Αστυνομικό Τμήμα Λεωνιδίου το οποίο έχει υπ’ευθύνη του ολόκληρο τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας (έκτασης 583,16 τ.χλμ. και 10.000 περίπου κατοίκων), υπηρετούν όλοι κι’ όλοι 4 αστυνομικοί με απαρχαιωμένα και κακοσυντηρημένα οχήματα. 

Και φυσικά αυτό το ήξεραν οι ληστές, όπως επίσης το γνωρίζει και το αρμόδιο υπουργείο. Και σε αυτό να προστεθεί πως η απόσταση μεταξύ Λεωνιδίου και Τυρού είναι 18,2 χλμ. (περίπου 25′ δρόμος).