ΕκδηλώσειςΑρχείο

Ο «Καββαδίας» τιμά τον ηθοποιό Κώστα Καστανά

Οι «Υπέροχοι Άνθρωποι» γεννήθηκαν ως ιδέα πριν από έντεκα χρόνια. Μια νύχτα καλοκαιριού στο Λυγουριό. Στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου. Κάτω από τον έναστρο ουρανό και με το διακριτικό τραγούδι των τζιτζικιών, για συνοδό της νυχτιάς. Τότε, που ο τότε αλλά και νυν πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο Καββαδίας» Ίων Ξυπολιάς εξέφρασε την σκέψη του, στη φίλη και δημοσιογράφο Δέσποινα Σωτηροπούλου.

Μια σκέψη που έβρισκε πάτημα, αφού έθετε ένα εύλογο ερώτημα: «Γιατί τιμούμε ανθρώπους για το έργο και την προσφορά τους, αφού έχουν πια φύγει από την ζωή; Γιατί τους αφιερώνουμε στιγμές όταν δεν είναι εδώ και όχι τώρα, σήμερα, που είμαστε μαζί, ώστε να νοιώσουν ότι τους αγαπάμε και τους ανταποδίδουμε όσα έχουν κάνει για την τέχνη, για τον τόπο μας, με μία βραδιά αφιερωμένη σ’ αυτούς τους Υπέροχους Ανθρώπους;» Ίσως η μοναδική απάντηση σε αυτό το ερώτημα να είναι…«γιατί όσο τους έχουμε κοντά μας, κουρνιάζουμε στην αγάπη και την προσφορά τους. Κι όταν κάποτε φύγουν…ψάχνουμε τρόπο για να τους ξανασυναντήσουμε… Για λίγο. Τόσο, όσο.» Ίσως…όμως η ιδέα, εκεί όπου η αύρα κάνει κύκλους θετικής ενέργειας, εκεί όπου η «αύρα δρα»…. στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, έγινε πραγματικότητα. Πρώτος υπέροχος άνθρωπος, ο Σταύρος Παράβας. Δεύτερος υπέροχος άνθρωπος, ο Νικήτας Τσακίρογλου. Τρίτος υπέροχος άνθρωπος, η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη. Και τώρα…τέταρτος υπέροχος άνθρωπος ο Κώστας Καστανάς. Όλοι τους, κάτοικοι Λυγουριού. Μόνιμοι ή μη.

Κώστας Καστανάς Υπέροχοι άνθρωποι

Έτσι, την Δευτέρα 17 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα, ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας» τιμά τον ηθοποιό, σκηνοθέτη, καθηγητή της δραματικής τέχνης Κώστα Καστανά, μέσα από ένα παζλ στιγμών. Τη βραδιά παρουσιάζει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Δέσποινα Σωτηροπούλου. Τα τραγούδια ερμηνεύει ο Γιάννης Μαθές. Σκηνοθετεί ο Ίων Ξυπολιάς.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.