ΠολιτικήΑρχείο

Απαξιώνεται ο τοπικός τύπος

Αναφορά προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά έκανε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης για την προώθηση προς ψήφιση, χωρίς διαβούλευση, του νέου νομοσχεδίου για τον έντυπο Περιφερειακό Τύπο.

Όπως σημειώνεται σε αυτήν:

Κατόπιν επιστολής των 4 Ενώσεων Τύπου (ΕΙΕΤ-ΣΗΠΕ-ΕΔΙΠΤ-ΕΙΤΗΕΕΑ), με την οποία καταγγέλλουν την προώθηση προς ψήφιση ενός καθόλα αναχρονιστικού και αντιαναπτυξιακού νομοσχεδίου για τον έντυπο Περιφερειακό Τύπο, χωρίς μάλιστα να τηρηθεί η στοιχειώδης δημοκρατική διαδικασία της διαβούλευσης, που θα διασφαλίσει την ορθή λειτουργία του περιφερειακού – τοπικού τύπου, σας καλώ να εξετάσετε και να λάβετε υπόψιν σας τα σε αυτήν αναφερόμενα επιχειρήματα.

Για το ίδιο θέμα έκανε αναφορά στη βουλή και ο Γιάννης Ανδριανός ζητώντας να εξεταστούν οι επισημάνσεις και τα επιχειρήματα των φορέων του περιφερειακού – τοπικού Τύπου ενόψει του νέου θεσμικού πλαισίου.

Όπως σημειώνει ο Γιάννης Ανδριανός:

«Με την παρούσα Αναφορά, σας κοινοποιώ συνημμένως έγγραφο του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, της Ένωσης Ιδιοκτητών Τοπικών Ημερήσιων και Εβδομαδιαίων Εφημερίδων Αττικής, και της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπο, όπου εκτίθενται σημαντικές επισημάνσεις για το πλαίσιο λειτουργίας του περιφερειακού και τοπικού Τύπου.

Δεδομένου τού ότι, όπως αναφέρεται στο ως άνω έγγραφο, η ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου δρομολογήθηκε χωρίς τον απαιτούμενο διάλογο σε χρόνο που θα έδινε τη δυνατότητα στους φορείς να καταθέσουν πλήρεις προτάσεις, σας καλώ να εξετάσετε τις επισημάνσεις και τα επιχειρήματα αυτά».

 

Διαβάστε Επίσης: 
Προσπαθούν να βάλουν και την …κουτσή Μαρία στο Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου