Site icon Αρχείο anagnostis.org

Πολύ λιβανιστήρι για 30.000€!

ΖΟΕ Άργους

Ο Γιάννης Μανιάτης επιμένει για εξεύρεση λύσης στο θέμα των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.) που ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια πάνω από 150 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Αργολίδα, υπό τη διαρκή απειλή της νομοθεσίας για μετεγκατάσταση σε άλλες περιοχές, ιδιαίτερα στη δεινή σημερινή οικονομική συγκυρία, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, η οποία συζητήθηκε πριν λίγες μέρες στη Βουλή.

Κατά την τοποθέτησή του ο Γ. Μανιάτης υπενθύμισε την αρχή που είχε κάνει ο ίδιος με την πρόταση εφαρμογής πιλοτικής μελέτης για τη Ζ.Ο.Ε  Άργους, με στόχο τη διαμόρφωση όλων των αναγκαίων συνθηκών και τεχνικών προδιαγραφών που θα επεκταθούν στη συνέχεια σε όλες τις περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα λόγω Ζ.Ο.Ε.

«Με έγγραφό μου της 11.12.2014 προς το Πράσινο Ταμείο, εισηγήθηκα την έγκριση χρηματοδότησης πιλοτικής μελέτης τροποποίησης των Ζ.Ο.Ε. Άργους με Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΥΠΕΚΑ, Δήμου Άργους-Μυκηνών και Επιμελητηρίου Αργολίδας.

Στις 23.12.2014, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 30.000€, με στόχο την αναθεώρηση των Ζ.Ο.Ε. Άργους. 

Έκτοτε δεν έγινε καμία ενέργεια, καθώς οι διαδικασίες χρηματοδότησης και ο τρόπος εκταμίευσης απαιτούσαν την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης», τόνισε ο κ. Μανιάτης και κάλεσε τον Υπουργό να απαντήσει γιατί δεν ενεργοποιεί την ανωτέρω απόφαση που θα συμβάλλει καταλυτικά στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων επίλυσης όλων των προβλημάτων χωροθετήσεων δραστηριοτήτων σε όλες τις Ζ.Ο.Ε. της χώρας;

Ο αρμόδιος Υπουργός Γ. Σταθάκης, αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως στο Γ. Μανιάτη, ανάμεσα στα άλλα ανέφερε: «..Οι Δήμοι να καταρτίσουν Τοπικά Χωρικά Σχέδια, δηλ. αντί να έχουμε το Γενικό Πολεοδομικό, να προχωρήσουμε στο δεύτερο εργαλείο που προβλέπεται από τον νομοθέτη, τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια. Σε αυτή την περίπτωση αναφερόμαστε σε μια συγκεκριμένη περιοχή και η τροποποίηση της ΖΟΕ θα πάρει τη μορφή τροποποίησης Τοπικών Χωρικών Σχεδίων κι έκδοσης σχετικού Προεδρικού Διατάγματος..».

 

Exit mobile version