ΚοινωνίαΑρχείο

Κόβουν αδιακρίτως το ρεύμα ακόμα και σε ΑΜΕΑ!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες, με τον υδράργυρο να έχει ξεπεράσει τους 41°C , έχει δοθεί εντολή από τα κεντρικά της ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ σε ξένο εργολάβο, να γίνουν εκατοντάδες αποκοπές ρεύματος στην Αργολίδα σε οικογένειες με υπερήλικες, ΑΜΕΑ, μακροχρόνια άνεργους και ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Ως αποτέλεσμα, καταστρέφονται στα ψυγεία των οικογενειών μέχρι και τα φάρμακα των ασθενών μελών τους. Ανάλογες εντολές αποκοπών ρεύματος έχουν δοθεί στον εργολάβο και για μικρές επιχειρήσεις, που τις οδηγούν σε οριστική καταστροφή και κλείσιμο.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης εγκληματούν κόβοντας το ρεύμα σε ανήμπορους να ανταπεξέλθουν και καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Γ. Σταθάκη και τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα να δώσουν εντολή για την άμεση ακύρωση της απάνθρωπης αυτής τακτικής και να επιτρέψουν στα υπεύθυνα τοπικά στελέχη της ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ να λειτουργήσουν με ανθρωπιστικά κριτήρια και στηριγμένοι στη δική τους μεγάλη εμπειρία και γνώση των καταστάσεων των πελατών τους. 

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως επισημαίνει ο βουλευτής, «θα είναι προσωπικά κι εξολοκλήρου υπεύθυνοι για τις τραγικές συνέπειες που μπορούν να υπάρξουν από τις απάνθρωπες αποφάσεις τους».