ΟικονομίαΑρχείο

Πιο νομοταγείς οι τουριστικές επιχειρήσεις της Αργολίδας!

Σε τουριστικές περιοχές της χώρας ξαμολήθηκαν οι «ράμπο» της Οικονομικής Αστυνομίας και έπιασαν αρκετά λαβράκια. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τουριστικές επιχειρήσεις σε Ζάκυνθο, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Αργολίδα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πιερία.

Λιγότερο μάτωσε η Αργολίδα καθώς στην ευρύτερη περιοχή του νομού διενεργήθηκαν 10 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν παραβάσεις μόλις σε τρεις από αυτές.

Ειδικότερα το χρονικό διάστημα από 17 Ιουνίου έως 16 Ιούλιου έγιναν έλεγχοι σε 119 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν συνολικά 80 παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες, Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Αναλυτικότερα, ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων:

  • Στη Ζάκυνθο, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 45 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις.
  • Στην Μύκονο πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 14 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις.
  • Στη Σαντορίνη, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 6 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις.
  • Στην Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 9 επιχειρήσεις, βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις.
  • Στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αργολίδας διενεργήθηκαν 10 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 3 από αυτές.
  • Στο νομό Θεσσαλονίκης ελέγχθησαν 20 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.
  • Στο νομό Χαλκιδικής, ελέγχθησαν 10 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.
  • Στο νομό Πιερίας, ελέγχθησαν 5 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Η αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας δηλώνει πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] r & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.