ΚοινωνίαΑρχείο

Από τους Μύλους μάθημα στο Κιβέρι

Τριάντα μαθητές από τους Μύλους μετακομίζουν στο Κιβέρι κατά πως φαίνεται, καθώτός το σχολείο τους κλείνει και συγχωνεύεται με αυτό του γειτονικού χωριού.

Με αφορμή την απόφαση αυτή το δημοτικό συμβούλιο Άργους – Μυκηνων προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση Ψηφίσματος για το Κλείσιμο του Δημοτικού σχολείου Μύλων μετά  από πρόταση του Αντιδημάρχου Δημήτρη Κρίγγο, κατόπιν εντολής του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 397/2016 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου διαμαρτύρεται εντόνως και εναντιώνεται στην απόφαση του Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης για το κλείσιμο δια συγχωνεύσεως του δημοτικού σχολείου Μύλων. Πρόκειται για απόφαση που ΔΕΝ συμφωνούν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, η Τοπική Κοινότητα Μύλων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύλων και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, καθώς πρόκειται για σχολείο το οποίο λειτουργεί άψογα, βρίσκεται στην έδρα του πρώην Δήμου Λέρνας και επιπλέον ΚΑΜΜΙΑ οικονομική και διοικητική πρόβλεψη δεν έχει γίνει για τη μεταφορά των 30 περίπου παιδιών που αναμενόταν να παρακολουθήσουν εφέτος με συνέπεια την αδυναμία μεταφοράς τους.

Με το παρόν ψήφισμα διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για το κλείσιμο και ζητούμε:

1. Την ανάκληση της εν λόγω απόφασης,
2. Την διατήρηση της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Μύλων και
3. Την ενίσχυση του με οποιονδήποτε τρόπο.

Το θέμα φαίνεται να παίρνει και πολιτικές διαστάσεις αφού ο Γιάννης Ανδριανός αποφάσισε να το φέρει στη βουλή με σχετική αναφορά του προς τον υπουργό παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.