ΠολιτικήΑρχείο

Να επανενταχθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων όσοι την έχασαν

Ο Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση, κατόπιν ερώτησης που συνυπέβαλε στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Η δυσμενής οικονομική συγκυρία και η έλλειψη ρευστότητας, αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό της αλλοπρόσαλλης και χωρίς σχέδιο οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οδήγησε πολλούς συμπολίτες μας εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο.  Η απένταξή τους από τη ρύθμιση αυτή έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην οικονομική τους δραστηριότητα και, παράλληλα, έχει μειώσει τις εισπράξεις του Δημοσίου. 

Τα προβλήματα αυτά είναι τεράστια στην Αργολίδα όπου εκατοντάδες μικρομεσαίες, εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, καθώς και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, αλλά και οι αγρότες, έχουν χάσει τη σχετική ρύθμιση.
Είναι προφανής υποχρέωση της κυβέρνησης, αφού είναι προς το συμφέρον των πολιτών και του Δημοσίου, να δώσει άμεσα μία ευκαιρία σε όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων να επανενταχθούν σε αυτήν».