ΠολιτικήΑρχείο

Μαθήματα από την αυτοδιοίκηση της Κω

Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές και Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανιάτη και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινό, μετέβη χθες στην Κω.

Κως σεισμός

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης τους στην Κω ο Δ. Κρεμαστινός και ο Γ. Μανιάτης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Μετά τον μεγάλο σεισμό, η Κως πολύ γρήγορα ανακάμπτει και η ζωή βρίσκει τον κανονικό της ρυθμό. Η ανταπόκριση των τοπικών και αυτοδιοικητικών  υπηρεσιών και φορέων ήταν άμεση κι αποτελεσματική. Ας παραδειγματιστεί και η Κυβέρνηση, σε έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας, όπως η Κως, να αντιδράσει άμεσα, για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του λιμανιού και την καταγραφή των ζημιών στα κτίρια, τις οικογένειες κι επιχειρήσεις που επλήγησαν. Ταυτόχρονα, να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης (παράταση ΦΠΑ, κα), που θα στηρίξουν την τοπική οικονομία.

Κως σεισμός

Δεν επιτρέπεται να παρουσιαστεί καμιά καθυστέρηση από γραφειοκρατικούς ή άλλους προσχηματικούς λόγους. Δεν ξεχνάμε ότι η μέχρι σήμερα επίδοση της Κυβέρνησης σε ανάλογες περιπτώσεις (πχ Λέσβος), όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας, είναι απαράδεκτη και στηρίζεται μόνο στις εντυπώσεις και όχι στην ουσία.

Κως σεισμός

Ως Δημοκρατική Συμπαράταξη δεσμευόμαστε να παρακολουθήσουμε στενά την πορεία της αποκατάστασης.