ΚοινωνίαΑρχείο

Πολίτες απέτρεψαν 3 πλειστηριασμούς στο Άργος – Στο σφυρί επιχείρηση στο Ναύπλιο

Πάνω από 30 ατόμα βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου στις εισόδους του δικαστικού μεγάρου Άργους εμποδίζοντας τις συμβολαιογράφους τραπεζών να εισέλθουν στα γραφεία και να πραγματοποιήσουν πλειστηριασμούς εναντίον οφειλετών.

Συγκεκριμένα απετράπησαν και οι 3 πλειστηριασμοί επιχειρήσεων που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στο Ειρηνοδικείο Άργους χάρη στην παρέμβαση πολιτών, με πρωτοβουλία της «Κίνησης κατά των Πλειστηριασμών, των Κατασχέσεων, των Διακοπών Νερού και Ρεύματος Αργολίδας».

Απετράπησαν 3 πλειστηριασμοί στο Άργος

Στο Ναύπλιο παρά την παρουσία μελών της Κίνησης κατά των πλειστηριασμών και συγγενών των οφειλετών, δεν κατάφερε τελικά να αποτραπεί ο ένας από τους τέσσερις πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί, ενώ οι άλλοι τρεις απέβησαν άκαρποι αφού δεν βρέθηκαν πλειοδότες.

«Σήμερα στο Ειρηνοδικείο Ναυπλίου έγινε μια πραξικοπηματική και κίβδηλη διαδικασία πλειστηριασμού. Ο συμβολαιογράφος Τ.Ν. προέβη σε πλειστηριασμό ακινήτου με την συνδρομή της αστυνομίας που απωθησε τα μέλη του κινήματος, και απέκλεισε την είσοδο της αίθουσας του Ειρηνοδικείου, πράγμα καθόλα παράνομο. Η όλη διαδικασία είναι παράνομη και γι’ αυτό ελέγχονται και ο συμβολαιογράφος και ο υπεύθυνος αστυνομικός τους οποίους καταγγέλλουμε», ανέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλιέων Δημοσθένης Δρούγκας.

Όπως δηλώνουν τα μέλη της κίνησης, ο αγώνας θα συνεχιστεί από Σεπτέμβρη μιας και τον Αύγουστο δεν έχουν ανακοινωθεί πλειστηριασμοί στην περιοχή.