ΠολιτικήΑρχείο

Άφαντο το ενιαίο εισιτήριο

Με ερώτηση του προς την  Υπουργό Πολιτισμού  Λυδία Κονιόρδου  ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας  επισημαίνει την αναγκαιότητα του ενιαίου εκπτωτικού εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς χώρους και της Αργολίδας , μέτρο που θα συμβάλλει στην επιμήκυνση της παραμονής τουριστών στην περιοχή.

Όπως σημειώνεται στην ερώτηση Γκιόλα:

«Στον ιστότοπο του Υπουργείου Πολιτισμού περιέχεται αναλυτικά η τιμή του εισιτηρίου εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία όλης της χώρας. Επιπροσθέτως αναγράφεται και η τιμή ενιαίου εισιτηρίου για επί μέρους σημεία που αποτελούν τμήμα μιας τοπικής λαενότητας, το οποίο είναι σαφώς χαμηλότερο του αθροίσματος όλων των χώρων και χαρακτηρίζεται ως εκπτωτικό. 

Η αξία του τυγχάνει πρόδηλη, τόσο λόγω παρότρυνσης προς επίσκεψη πλειόνων σημαντικών χώρων, αλλά και για γενικότερους τουριστικούς σκοπούς (μεγαλύτερη παραμονή, τόνωση τοπικών οικονομιών, ευρύτερη προβολή των πολλών, σημαντικών και αξιόλογων τόπων). 

Ειδικότερα για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της Αργολίδας αναγράφεται η αξία του εισιτηρίου για κάθε χώρο, καθώς και το εκπτωτικό ενιαίο εισιτήριο για περισσότερα σημεία. Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχουν στις εισόδους, ούτε διατίθενται άλλως πως τέτοια εισιτήρια. Επομένως παρατηρείται μία ανακολουθία στην Αργολίδα, που είναι φυσικό να αντανακλάται και στη μειωμένη επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών χώρων.

Επειδή είναι βέβαιο ότι η δυνατότητα προμήθειας του ενιαίου εκπτωτικού εισιτηρίου για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας θα συντελέσει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος και την επιμήκυνση της παραμονής επισκεπτών και τουριστών στον Νομό.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός:

Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για να ενεργοποιηθεί και να ισχύσει το ενιαίο εκπτωτικό εισιτήριο εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας;»