ΡεπορτάζΑρχείο

Μόνο η ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε από τον ιό

Δεν καταγράφεται μέχρι στιγμής δεύτερος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου, δήλωσε στο anagnostis.org ο κος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος είναι Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειδικός Σύμβουλος του ΚΕΕΛ (Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων) και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων).

Η είδηση κυκλοφόρησε ευρέως το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από δημοσίευμα του newsit, που ανέφερε: «Το βράδυ της Τετάρτης (02.08.2017) έγινε γνωστό πως άλλος ένας άνθρωπος, που είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, άφησε την τελευταία του πνοή σε μονάδα εντατικής θεραπείας στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν 76χρονο’.

Καταγεγραμμένος είναι ο θάνατος από τον Ιό, μίας 90χρονης γυναίκας από την Αργολίδα η οποία έπειτα από τσίμπημα κουνουπιού, εμφάνισε επιπλοκές μεταξύ των οποίων και εγκεφαλίτιδα. Διαβάστε την Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους του ΚΕΕΛΠΝΟ.