ΟικονομίαΑρχείο

Nafplio-tour σε όλον τον Δήμο

Το Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων Ναυπλίου «Ο Ξένιος Δίας» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων  για την θετική του ψήφο στην πρόταση του δημάρχου Ναυπλιέων για την αναβάθμιση, ουσιαστικά την ανακατασκευή της ιστοσελίδας www.nafplio-tour.gr. Η ιστοσελίδα αποτελεί ένα πολύ δυνατό εργαλείο για  ιστορική ξενάγηση και προώθηση  της πόλης μας. 

Η δημιουργία του ιστότοπου, με τις συσκευές ξενάγησής και τους τρισδιάστατους χάρτες που συνόδευαν τους επισκέπτες, που δανείζονταν  από το δήμο υπήρξε ένα  πρωτοποριακό μέσο ξενάγησης. Με την σημερινή εφαρμογή και την αναβάθμιση δεν απαιτούνται φορητές συσκευές αλλά ο κάθε επισκέπτης με το κινητό του τηλέφωνο μπαίνοντας στην εφαρμογή μπορεί να εντοπίζει το μνημείο  και να ξεναγείται σε πέντε διαφορετικές γλώσσες. Η εφαρμογή, μέσα από το GPS του κινητού εντοπίζει τα σημεία και  περπατώντας την πόλη μπορείς να πηγαίνεις από το ένα σημείο στο άλλο ακούγοντας  η διαβάζοντας σημαντικές ιστορικές πληροφορίες. 

Όπως επισημαίνεται: «Ως Σωματείο έχουμε εντάξει την εν λόγω εφαρμογή – ιστοσελίδα στον χάρτη που έχουμε μόνοι μας σχεδιάσει και εκτυπώσει εδώ και 4 χρόνια, ώστε οι επισκέπτες των καταλυμάτων μας να έχουν μία βοήθεια για την ξενάγηση τους στην πόλη μας.

Το πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του στο Ναύπλιο, πριν από 10 περίπου χρονιά, όπου αποτελούσε ιδιαίτερα πρωτοποριακή ιδέα εκείνη την εποχή.

Θα προτείναμε στους αγαπητούς συνάδελφους των άλλων σωματείων και στους  συνδημότες της πόλης  μας να ξεναγηθούν μέσα από την εφαρμογή αυτή και πιστεύουμε πως όλοι στο Ναύπλιο θα   προτείνουν ανεπιφύλακτα την εφαρμογή από το www.nafplio-tour.gr.

Στο μέλλον θα ήτα καλό να εντάξουμε σε αυτή την εφαρμογή όχι μόνο την πόλη του Ναυπλίου αλλά και τα σημαντικά μνημεία συνολικά του δήμου μας».