ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Διευκολύνσεις πληρωμής για τον Βιολογικό στο Δρέπανο

Δικαιολογημένα χαρακτηρίζει τα παράπονα των κατοίκων του Δρεπάνου για το κόστος του βιολογικού ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Γιώργος Καχριμάνης, δηλώνοντας πως παρόλα αυτά πρόκειται για τις ελάχιστες περιπτώσεις που τα χρήματα που ζητούνται έχουν ανταποδοτικό όφελος. 

Η ρύθμιση που έχει προταθεί από τον Δήμο είναι πληρώνοντας το 10% του κόστους να γίνει η σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό πληρώνοντας το υπόλοιπο σε 5 τριμηνιαίες δόσεις.

Όπως σημειώνει ο Γ. Καχριμάνης:

Στο Δρέπανο ολοκληρώθηκε ένα ακόμη σημαντικό έργο , το σημαντικότερο ίσως , αυτό του βιολογικού καθαρισμού. 

Εδώ και 3 περίπου εβδομάδες έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις σύνδεσης. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι οι αναμενόμενες και αυτό οφείλεται στο κόστος σύνδεσης… 

Η ελληνική οικογένεια είναι φανερό ότι δεν αντέχει ουτε 1 ευρώ παραπάνω στην καθημερινότητά της. Εδώ όμως μιλάμε για κάτι που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας , που σε βάθος χρόνου θα γίνει απόσβεση των χρημάτων και σε κάθε περίπτωση θα σταματήσουν τα παιδια μας να παίζουν σε χυμένα νερά κάθε είδους στους δρόμους. 

Εμείς αφουγκραστήκαμε τα δικαιολογημένα σε πολλές περιπτώσεις παράπονα των συγχωριανών μας και στο δημοτικό συμβούλιο αποδεχτήκαμε την λύση για ρύθμιση του κόστους σύνδεσης. Έτσι όλοι μπορούμε πληρώνοντας το 10% του κόστους να συνδεθούμε πληρώνοντας το υπόλοιπο σε 4 τριμηνιαίες δόσεις. 

ΣΗΜ: Το κόστος σύνδεσης ήταν από την αρχή δεδομένο , από την αρχική μελέτη, μην ξεχνάμε όμως ότι το συγκεκριμένο έργο επεκτάθηκε στην περιοχή της Πλάκας (2.000.000 €) , σε πολλά σημεία μέσα στο χωριό που δεν είχε προβλέψει η αρχική μελέτη συν το κόστος επιδιόρθωσης κάποιων υφιστάμενων τμημάτων. 

Είμαι σίγουρος ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που τα χρήματά μας έχουν ανταποδοτικό όφελος. Κυρίως όφελος στην ποιότητα ζωής μας και της υγείας μας.