ΚοινωνίαΑρχείο

Έκκληση για στήριξη του συσσιτίου

Στην ανάγκη παροχής οικονομικής βοήθειας και εθελοντικής εργασίας εστιάζει ο π. Ελευθέριος Μίχος για το συσσίτιο που βοηθά 140 συμπολίτες μας από την περιοχή του Ναυπλίου.

Όπως σημειώνεται στην σχετική του έκκληση:

Αύγουστος μήνας και για πολλούς είναι μήνας διακοπών. Δυστυχώς όχι για όλους. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι μακριά μας, αλλά ακριβώς δίπλα μας, που έχουν ανάγκη ακόμη και ένα πιάτο φαγητό. Δεν θέλουμε να τους δούμε, γιατί η καρδιά μας πολλές φορές δεν μας αφήνει να δείξουμε την ανάλογη ευαισθησία που έχουμε όλοι χρέος απέναντι στον συνάνθρωπό μας, δίνοντας ένα κομμάτι ψωμί,και νομίζουμε ότι κανένας δεν πεινάει. Η ζωή μας πρέπει να είναι συνυφασμένη με την αγάπη και την προσφορά.

Η οικονομικής κρίση έχει οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες Έλληνες. Μία νέα τάξη έχει δημιουργηθεί. Αυτή των νεο-απόρων. Δηλαδή, ανθρώπων που πριν τη κρίση είχαν τη δουλειά τους και ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο. Τώρα όμως η ύφεση έφερε τα πάνω – κάτω στη ζωή τους και ζουν σε σπίτια που δεν έχουν ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, δεν βρίσκουν δουλειά και τρώνε σε συσσίτια. Είναι ευθύνη όλων να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους αυτούς που αντιμετωπίζουν τέτοια σημαντικά προβλήματα.

Το συσσίτιο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, με την δική σας αγάπη και βοήθεια, καθημερινά προσπαθεί να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις δυσκολίες.

Όσοι από εμάς έχουμε ακόμη τη οικονομική δυνατότητα, θα πρέπει να συνδράμουμε αυτή την κοινωνική δομή που έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο της παροχής βοήθειας σε ανήμπορους συμπολίτες μας.

Στόχος μας είναι κανείς να μη μείνει νηστικός μέσα στην όμορφη πόλη του Ναυπλίου. Περιμένουμε τις προσφορές και δωρεές είτε σε χρήμα, παίρνοντας απόδειξη, είτε σε είδος, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις για 140 άτομα.

Επίσης, όσες κυρίες θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία μία φορά το μήνα στο συσσίτιο, ας επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του Ιερού Ναού 2752027778.

π. Ελευθέριος Μίχος
Ναύπλιο 17-8-2017

Ο τραπεζικός λογαριασμός για την ενίσχυση του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου είναι ο εξής:

Ευαγγελίστρια Ναυπλίου λογαριασμός